Ana SayfaLeasing-Faktoringİhracat faktoringinde bir Çin var bir de biz---

İhracat faktoringinde bir Çin var bir de biz

11 / 12
İhracat faktoringinde bir Çin var bir de biz
18 Nisan 2013 - 10:17 www.finansgundem.com

YABANCILARLA GÖRÜŞTÜK, GÖRÜŞÜYORUZ
-Sektör ayırımınız var mı?
Zafer Ataman:
Ana grubumuz tekstil sektörü makineleri işinde olduğu için, tekstil makineleri ve inşaat makineleri üzerine duruyoruz. Türkiye’de leasing sektöründe bu iki sektör vardır. Son dönemde sağlık sektörü de biraz parladı.

-Gündeminizde yabancı ortaklık var mı?
Zafer Ataman:
Yabancılarla konuştuk. Mesela faktoring şirketimizin çalıştığı İtalyan bir şirketle görüşüyorduk. İtalya’daki krizden ötürü askıya aldılar. Leasingde biz kriz başladığında ve KDV değişikliği sırasında Japonlar’la anlaşmıştık. KDV bir günde değişince bitti o iş… Ülker, Fon Leasing’i satmıştı, geri aldı. Biz bu şirketleri kurarken amacımız şu idi; ilki pazarda büyüme, yer edinme. İkincisi ise yabancı bir ortaklıkla, halka arzlarla büyüme. Sermaye tabanını genişletmemiz lazım.

-Şu anda yabancı ortaklık gündeminizde var mı?
Zafer Ataman: Var, evet… Biz yabancı ortaklıkla sermaye tabanının geliştirilmesine inanıyoruz. Halka arz, uluslararası işbirliklerinin olması sağlanacak. Ben zaten sektörde daha önce iki şirketin halka arzını yaptım. Aktif Finans ve Garanti Faktoring…  Faktöring, leasing, finansman şirketlerin mutlaka halka açılması lazım… Çünkü finans işi temel de sermayenin çarpanlarıyla çalışır. Tek bir sermaye hep aynı yerde tutup hep bir çarpanla çalışamazsınız, açacaksınız, bir daha çarpacaksınız, açacaksınız… Dolayısıyla hem alt zemin kuvvetli olacak, hem de bina kuvvetli olacak.

-Grubun vizyonunda bankacılık sektörüne girmek var mı?
Zafer Ataman:
Hayır, grup kendi işiyle ilgileniyor. Finans sektörünü profesyonellere teslim etmiş durumda. Biz kendi programımızı yapıyoruz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster