Ana SayfaLeasing-Faktoringİhracat faktoringinde bir Çin var bir de biz---

İhracat faktoringinde bir Çin var bir de biz

7 / 12
İhracat faktoringinde bir Çin var bir de biz
18 Nisan 2013 - 10:17 www.finansgundem.com

TÜRKİYE’NİN REYTİNGİ YATIRIM REYTİNGİNE ÇEKİLİRSE LEASİNG SEKTÖRÜ UÇAR
-Leasing sektörü KDV muafiyetinin kaldırılmasından olumsuz etkilendi. Şimdi KDV tekrar bazı sektörler için yüzde 1’e indirildi… Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Zafer Ataman:
Leasing sektörü 2008-2009’da darbe yedi. Bu yıl düzeltildi ama ivmesi hala eskisi gibi değil. Eskiden sadece leasing sektörü için yüzde 1 KDV vardı, şimdi imtiyaz kalktı. Orada şöyle bir durum var. Yüzde 8 büyüyen bir ülkeyi yüzde 4 büyümeye çektiğiniz zaman, o kadar rahat büyüme sağlayamazsınız uzun vadeli yatırımlarda… Bankacılık kredisinin yüzde 15’e bağlanmış olmasında da leasing şirketlerinin kredileri buradan alması hasebiyle bir sıkıntı var. Bir de Türkiye’de uzun vadeli kredi veren tek sektör leasing sektörüdür… Başka da yok, bankacılık sektöründe daha yeni yeni uzun vadeye alışılıyor. Leasing sektörü bu penetarasyon oranını önümüzde 5 sene içerisinde yakalar diye düşünüyorum. Anadolu’nun çok büyük bir yatırıma ihtiyacı var. Önemli olan leasing sektöründen bağımsız olarak Türkiye’nin reytinginin yatırım reytingine çekilmesi… Oraya çekildiği zaman sektör uçar.

-Türkiye’nin büyümesi ile leasing sektörü arasında paralellik mi var?
 Zafer Ataman:
Türkiye uluslararası reyting kuruluşlarından yatırım yapılabilir notunu alırsa, yatırımla ilgili fonlar gelir.  Gelen fonların çoğu bankalar ve leasing şirketleri tarafından reel sektöre kullandırılacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster