Ana SayfaLeasing-Faktoringİhracat faktoringinde bir Çin var bir de biz---

İhracat faktoringinde bir Çin var bir de biz

10 / 12
İhracat faktoringinde bir Çin var bir de biz
18 Nisan 2013 - 10:17 www.finansgundem.com

AŞAĞI YUKARI YILDA 200 MİLYON EURO İŞ YAPIYORUZ

-Peki, sizin yönettiğiniz şirketlerin gelecek vizyonu nedir? Beklenti ve hedefleriniz nedir?
Zafer Ataman:
Strateji Faktoring ve Yatırım Leasing Tetaş Şirketleri Grubu’na ait,  2004’te satın alınmış. Satın alındıktan sonra sıfırdan kurduk. Faktoring şirketi bugün ihracat faktoringinde 4. büyük şirket. Bizden öndeki 3 şirket banka iştiraki. Aşağı yukarı yılda 200 milyon euro iş yapıyoruz. Sektörde böyle bir pazar payı alan bir şirket yok. Sektörün ortalama büyüklükteki şirketlerindeniz. Portföyümüz yüzde 50 ihracat, yüzde 50 yurt içi işlemlerden oluşuyor. Bu dağılım sadece bizde var, dengeli gidiyoruz. Diğer şirketlerde yüzde 80 TL, yüzde 20 dövizdir… Kompakt bir şirketiz, 8 tane bölgemiz var. 8 tane bölgede her ürünü satıyoruz. Aşağı yukarı tüm yönetim kurulu profesyonellerden oluşuyor. Hepsinin de bu sektörde 20 senelik tecrübesi var.

-Siz kaç yıldır buradasınız?
Zafer Ataman:
2003 Aralık’ta geldim, 2013 Aralık’ında 10. yılım doluyor. Kuruluşundan beri buradayım, neredeyse sıfırdan başladık. Şirketleri satın almışlar, içi boştu. Leasing, KOBİ’lerle çalışan daha ufak bir şirket. Senelik cirosu 12-13 milyon euro ciro civarında. Leasing şirketini seneler itibariyle hep aynı standartlarda, 15-18 milyon euroluk cirolarda tutmaya çalışıyoruz. Nedeni de şu; leasingi önümüzdeki ivmeden faydalanacak, oradan faydalanacak bir şirket olarak görüyoruz. Geçen yıl çok iyi bir büyüme yaptı, bu senede çok iyi bir büyüme yapacak. Biraz daha yatırım yapacağız. Özellikle KOBİ’lerle çalışmaya devam edeceğiz. Müşterilerimiz arasında büyük şirket  (big ticket) yok. Biz küçük çapta leasing yapıyoruz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster