Ana SayfaRöportajlarGirişimciliğin ruhunu üniversitesine taşıyan Dekan---

Girişimciliğin ruhunu üniversitesine taşıyan Dekan

6 / 9
Girişimciliğin ruhunu üniversitesine taşıyan Dekan
10 Ağustos 2015 - 12:15 www.finansgundem.com

DÜNYA KALİTESİNDE BİR İŞLETME EĞİTİMİ VERİYORUZ

-ÖZÜ İşletme Enstitüsü’nün temel özellikleri neler?

Meltem Denizel:  Sektörel deneyime sahip, dünya çapında tanınmış, yüksek nitelikli araştırmacılardan oluşan öğretim üyelerimiz, hem alanlarındaki en güncel bilgileri sınıflarımıza getirirler, hem de en prestijli uluslararası akademik dergilerde yayınladıkları araştırmalarıyla bu bilginin üretilmesine katkıda bulunurlar.

Lider şirketlerden gelen misafir öğretim görevlilerimiz akademi ve iş dünyası arasında bir köprü görevi üstlenirler.

Derslerde simülasyonlar, oyunlar, vaka çalışmaları ve internet kaynakları gibi en yeni eğitim teknolojilerinden yararlanılması, bir yandan öğrenmeyi kolaylaştırıp hızlandırırken, diğer yandan öğrencilerimize uygulayarak öğrenme deneyimi yaşatır.

Sektör lideri şirketlerden gelen konuk konuşmacılarımız, öğrencilerimiz ile eşsiz deneyimlerini paylaşarak, onların kendi profesyonel ağlarını oluşturabilmeleri için paha biçilmez fırsatlar sunar.

Bütün programlarımızda, öğrenciler, kavramsal bilgiler ile gerçek dünyada kabul gören uygulamaların dengeli bir bileşimi ile yapılandırılmış zorunlu dersler aracılığıyla temel bilgiler ile donatılır.

Zorunlu derslerin yanı sıra,  geniş bir yelpazede işletmenin tüm alanlarını kapsayan seçmeli dersler ile bu alanlardaki en güncel bilgi ve gelişmelerin paylaşılması, öğrencilerin karar verme ve yönetim becerilerinin geliştirilmesi ve öğrencilere sektörel ve fonksiyonel uzmanlıklar kazandırılması hedeflenir.

Yönetici Eğitimi ve Sertifika programlarımız ile tamamlanmış diploma programlarımız, yaşam boyu öğrenmeyi ve uzmanlaşmayı teşvik eder.

Yukarıda sayılan niteliklerle donatılmış programlarımızla dünya kalitesinde bir işletme eğitimini çok yakınınıza getiriyoruz. Programlarımız, şehrin merkezi noktalarında yer alan Altunizade ve Swissôtel binalarımızda yürütülmekte ve aynı zamanda Çekmeköy’deki ana kampüsümüzün bütün kaynakları da katılımcılarımızın kullanımına açılmaktadır. Bütün programlarımızda, uygun nitelikteki adaylar için burs ve düşük faizli kredi olanaklarımız bulunmaktadır.

Programlarımız, Kalite, Esneklik, Erişilebilirlik ve Değer Yaratma ilkelerimizin bir bütünüdür.

-Burada kimler var?

Hem bağımsız girişimciler var, hem de kurum için girişimciler var. Bunları değişim ajanları olarak tanımlıyoruz. Bir de girişimci olma yönünde hevesli olanlar var. Bunları üç ayrı grup olarak tanımlıyoruz.

Girişimcilik alanında yüksek lisans programımız da var. Burada da modüler bir yapımız var. Sertifika programına katılanlar, “Bunu sevdim, bunu bir dereceye döndürmek istiyorum” diyorlarsa bu programa gelebilirler. Bu tür birbiriyle entegre programlarımız var. Girişimcilik altı modülerden oluşuyor. İlk dört modülü sertifika olarak da sunabiliyoruz. Bunların ilki temel arama modülü. Takım oluşturma, takıma liderlik etme gibi girişimin ilk aşamasında gerekli olan uygulamalar. Ondan sonra ise müşteriyi devreye alan Pazar Arama modülü.

“Müşteriye faydası nedir, müşteri için önemi nedir?” gibi arayışlar var. Sonrasında ise temel iş modeli ne olacak? Son olarak ise Finansal Arayış. Bir finans kaynağını nasıl bulacağız? Yeni girişim finansmanı gibi modüller var. Finansal performansın ölçülmesi de önemli. Daha sonra ise büyümeye, “Yalın ve hızlı bir şekilde kapasiteyi artırmak için operasyon yönetimini nasıl sağlarız?” sorusuna cevap arıyoruz. Bundan sonra girişimci stratejiler girişim hukuku gibi konuları anlamak gerekiyor. Bunların hepsi öğrenciler için tasarlanmış. Öğrencilere, “Bir iş fikri ile gelin ve bu süreçlerle bunları uygulayın” diyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster