Ana SayfaRöportajlarGirişimciliğin ruhunu üniversitesine taşıyan Dekan---

Girişimciliğin ruhunu üniversitesine taşıyan Dekan

5 / 9
Girişimciliğin ruhunu üniversitesine taşıyan Dekan
10 Ağustos 2015 - 12:15 www.finansgundem.com

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARIMIZ AMİRAL GEMİLERİMİZ

-Özyeğin Üniversite İşletme Enstitüsü’nde hangi programlar var?  

Meltem Denizel:  Özyeğin Üniversitesi İşletme Enstitüsü’nde, dört yenilikçi ve modern program sunmaktayız: Amiral gemilerimiz olan Yüksek Lisans Programlarımız; Gece İşletme Yüksek Lisans Programımız ve Yönetici İşletme Yüksek Lisansı Programımız, sektörel ve fonksiyonel uzmanlık sunma misyonumuzu gerçekleştirme hedefiyle, uygulamaya dayalı genel yönetim bilgilerini çeşitli uzmanlık alanlarıyla harmanlamaktadır. Yine bu misyona hizmet etmek üzere, Finans Mühendisliği ve Risk Yönetimi Yüksek Lisans Programımız da, öğrencilere derste öğrendikleri kuramları uygulamaya geçirebilmek için gerekli uzmanlığı kazandırırken, Girişimcilik Yüksek Lisans Programımız da inovasyonların hayata geçirilmesine öncülük eder. Yüksek lisans programlarımıza ek olarak, işletmenin farklı disiplinlerinde yüksek etkili ve öncü araştırmalar gerçekleştirme misyonumuzun bir göstergesi olarak İşletme Doktora programı sunmaktayız.

ÖzÜ’nün kuruluş felsefesini oluşturan Girişimcilik ve Sektörel İşbirlikleri,  ÖzÜ İşletme Enstitüsü tarafından da özümsenmiş ve bütün programlarına yansıtılmıştır. Bu amaçla, programlarımız ÖzÜ bünyesindeki üç ayrı araştırma-geliştirme ve eğitim merkezi tarafından desteklenip geliştirilmektedir. Bu merkezler sırasıyla Finans Mühendisliği Merkezi, Girişimcilik Merkezi ve Alp Alkaş Perakende ve Gayrimenkul Merkezi’dir. Bu merkezlerde oluşan bilgi birikimi ve uzmanlık ile katılımcılarımıza, kuramın uygulama ile buluştuğu bir eğitim sunuyoruz.

ÖzÜ GSB, aynı zamanda sektörel ve işlevsel uzmanlık kazandıran, özel olarak tasarlanmış Yönetici Eğitimi ve Sertifika Programları da sunmaktadır. Bu programları başarıyla tamamlayan katılımcılar, dilerlerse eğitimlerine diploma programlarımız ile devam edebilir ve aldıkları sertifika programını, diploma programlarının mezuniyet yükümlülüklerine saydırabilirler.

-Bu programların özellikleri neler ve hangi alanlarda kullanılıyor?

Meltem Denizel:  Yönetici İşletme Yüksek Lisansı Programı, modüler bir yapıya ve zengin bir içeriğe sahip olup, istenirse 8 modüle (20 aya) kadar uzatılabilme esnekliğine sahip 8 haftalık (toplamda 15 ay süren) 6 modülden oluşmaktadır. Farklı sektörlerden 10 yılı aşkın deneyime sahip katılımcılar, bu program için mükemmel bir eğitim ve ağ kurma (networking) ortamı yaratır. Program aynı zamanda katılımcılara, bilgi birikimlerini arttırmak için, ÖzÜ İşletme Enstitüsü tarafından sunulan sertifika programlarından dilediklerine ücretsiz katılma fırsatı da sunar.

Gece İşletme Yüksek Lisans Programı, tam zamanlı bir programın bütün özelliklerine sahip olup, çalışanlara yönelik olarak ve 15 ayda tamamlanabilecek şekilde tasarlanmıştır. (Bu program da istenirse 20 aya kadar uzatılabilme esnekliğine sahiptir.)  Öğrencilerin kendi ihtiyaçlarına göre seçebilecekleri genel uzmanlık alanlarına ek olarak, Gece İşletme Yüksek Lisans Programımız aynı zamanda Perakendecilik ve Gayrimenkul Yönetimi üzerine iki ayrı sektörel uzmanlık daha sunar. Perakende ve Gayrimenkul Merkezi’nden sertifika almaya hak kazanmış olan adaylar, dilerlerse eğitimlerine devam edip programın temel gereklerini yerine getirerek İşletme Yüksek Lisans derecesi de alabilir.

Finans Mühendisliği ve Risk Yönetimi Yüksek Lisans Programı, yüksek hedefleri olan finans çalışanlarının ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanmış bir senelik bir akşam programıdır. Program, teknik ve pratik bilgileri, öğrenciler için eşsiz bir sektör deneyimi ve dünya çapında kabul gören araştırma çıktıları ile harmanlar. Dersler, en yeni Bloomberg terminalleri ile donatılmış yüksek teknolojiye sahip sınıflarda gerçekleştirilir ve böylece dinamik ve interaktif bir sınıf deneyimi yaşatılır.

Girişimcilik Yüksek Lisans Programı, yalnızca bağımsız yeni girişimlerin kurulmasına değil, aynı zamanda kurumsal ve sosyal girişimciliğin de geliştirilmesine öncülük etmek için tasarlanmış, hafta sonları gerçekleşen bir senelik bir programdır. Programın modüler yapısı, belli modüllerin sertifika öğrencilerine de verilebilmesine olanak sağlar. Bu programda, öğrenciler aynı zamanda kendi girişimleri için, üniversitemizin Girişim Fabrikası ile görüşerek danışmanlık desteği de alabilir.

Doktora programımızda ise, doktora adayları için merak ve ilgi oluşturan, onların hem akademik hem de entellektüel gelişimlerine yardımcı olan bir araştırma ortamında  Finans, Pazarlama, Operasyon Yönetimi ve Yönetim Organizasyonu üzerine uzmanlık alanları sunmaktayız. Adaylar, doktora programımızda, sağlam bir temel kazanma, etkin araştırmalar gerçekleştirebilmek için gerekli becerileri ve uzmanlığı edinme, bilim camiasında tanınmış saygın akademisyenler olarak yer alma, ve gerek yerel gerekse küresel iş ortamlarında etki yaratabilme fırsatını yakalarlar.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster