Ana SayfaRöportajlarGirişimciliğin ruhunu üniversitesine taşıyan Dekan---

Girişimciliğin ruhunu üniversitesine taşıyan Dekan

2 / 9
Girişimciliğin ruhunu üniversitesine taşıyan Dekan
10 Ağustos 2015 - 12:15 www.finansgundem.com

HÜSNÜ ÖZYEĞİN’İN GİRİŞİMCİLİKTEN KAYNAKLANAN FARKLI BİR YAPISI VAR

Finans Gündem: ‘Endüstri mühendisleri her şeyi biraz bilir hiçbir şeyi tam bilmez derler’ doğru mu?

Meltem Denizel: O kıskançlıktan söylenen bir söz. Endüstri mühendisliği, özellikle Türkiye’de en çok aranan çok geniş sektöre dağılmış ve çok başarılı çalışan mühendislerden oluşuyor. Biraz kıskanılıyoruz. Şu an en çok talep olan mühendisleriz.

-Siz neden bu alanı seçtiniz?

Meltem Denizel: Bir şeyi tasarlamak bana keyifli geliyordu.  Makine mühendisliği makine tasarımı yapar, endüstri mühendisliği ne tasarlar diye düşündüğünde, sistem tasarladıklarını öğrendim. O zaman bu işin tam bana göre olduğuna karar verdim. Çok major bir şey. Bir fabrikanın makinalarını değil bütün üretim aşamalarını tasarlıyorsunuz, ne nerede olacak, nasıl bir sistem kurulacak. Bunlar bizim işimiz.  

Yurtdışında adı endüstri ve sistem tasarımı olarak geçer. Sistem kavramı kilit bir iştir. Bu bakış açısına sahip olmak da bizim işimize yarıyor. Ben ODTÜ’de okumayı çok sevdim. Ayrılmak da istemedim, master ve doktoramı yaptım. Araştırmalar yaptık. Doktoramı yaptım. Daha sonra yurtdışına gittim. ABD’de de işletme yani iş idaresi okudum. Florida Üniversitesi’nde uzmanlığımı yaptım. Orada bir süre çalıştım. ODTÜ’ye geri döndüm. Sonra tekrar Florida Üniversitesi’ne gittim. Sabancı Üniversitesi kurulunca Türkiye’ye geri döndüm. Teklif aldım ve 1999 yılında döndüm. Yönetim Bilimleri Fakültesi’nde 10 yıl çalıştım. Doçent oldum. 2007’de profesör oldum. Sonra tekrar ABD’ye gittim. Bir yıl kendimi yeniledim. Döndükten bir yıl sonra Özyeğin Üniversitesi’ne geldim. 

-Neden Özyeğin?

Meltem Denizel:  Kurucu rektör arkadaşımdı, hiç düşünmeden geldim.

-Buranın farkı nedir?

Meltem Denizel:  Hüsnü Özyeğin’in girişimciliğinden kaynaklanan farklı bir yapısı var. Kurucu rektörü Erhan Bey’de girişimci bir profesördü. Onun için burayı tercih ettim. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster