Ana SayfaRöportajlarGirişimciliğin ruhunu üniversitesine taşıyan Dekan---

Girişimciliğin ruhunu üniversitesine taşıyan Dekan

3 / 9
Girişimciliğin ruhunu üniversitesine taşıyan Dekan
10 Ağustos 2015 - 12:15 www.finansgundem.com

KURUM İÇİ GİRİŞİMCİLİK GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ

-Hocaların girişimciliği tehlikeli değil midir?

Meltem Denizel: Girişimcilikten ne anladığınıza bağlı... Açık konuşmak gerekirse girişimcilik vizyonu beni de biraz tedirgin ediyordu. Neden diye sorarsanız biz girişimcilikten kendi bağımsız işini kuran insanları anlıyoruz. Sonradan öğrendim ki, aslında inovasyonu hayata geçirebilme beceresidir girişimcilik. Böyle tarif edince olay başka bir boyuta girişiyor. Kurum içinde de girişimci olabilirsiniz. Kurum içi girişimcilik çok önemli. Yeniliği hayata geçirecek olan yetenek demek. Üniversite içindeki yenilikçilik olumlu ve iyi bir şey. Benim oturmuş klasik üniversitelere saygım çok. Ama o geleneğin dışında olmanın verdiği bir dinamiklik var. Yenilikler konusunda daha cesur olabiliyorsunuz. Üniversite için şu çok önemli; yeni programlar hayata geçirebiliyor musunuz? Temel soru bu bence. Dünya değişiyor, teknoloji çok hızlı değişiyor. Ayrıca araştırma da çok önemli. Dünyadaki değişim hızını yakalayarak eğitim vermek çok önemli. Onları anlamaya çalışan anlaşmalar olmalı. Örneğin günümüzde pazarlama dijital pazarlama çok önemli. Bizim bununla ilgilenen çok aktif dünya çapında öğretim üyelerimiz var. Bu durum bizim girişimci ruhumuzla çok ilgili. Bu insanlar o tür fikirleri hayata geçiren insanlarla bire bir çalışıyorlar. Ayrıca şu da çok önemli, girişimcilik dediğimiz vizyonun bir ayağı. Bizim girişimcilik merkezîmizin ve girişim fabrikamızın olması üniversite içindeki öğretim üyelerini de destekliyor. Siz yeni bir ürün, yeni bir sistem, yeni bir yönetim anlayışı geliştirirseniz gelin burada yapın diyoruz. Böyle bir yapımız var. Markaların sosyal medyadaki görünürlüklerini, datalarını, anlık izleyerek ortaya markalarla ilgili bilinirlik endeksi çıkarabilme çalışması yapıyoruz.  Bu aynı zamanda akademik tarafı olan bir çalışma. ABD’de bu tür girişimlerin dikkate alındığı bir kurum var, oraya davet edildik. Burası girişimcilik vizyonu. Kendi işini kur, zengin ol şeklindeki bir anlayış değil. Kurum içi girişimcilik gerçekten çok önemli.  

-Okulda girişimcilik nasıl?

Meltem Denizel:  Biz bunu yaymaya çalışıyoruz. Girişimcilik lisans programı ve yüksek lisans programımız var. Sizin gibi bu soruyu ben de çok soruyordum. Girişimcilikte ne öğretilir, nasıl bir diploma vereceğiz diye çok düşündük. YÖK bunu yeni iş geliştirme uzmanı olarak tanımladı. Ortaya güzel bir çerçeve çıktı. Mezun olanlara bir unvan verecektik ve adı da güzel oldu. Bu bağımsız iş kurma değil. İşletmenin öğrenme açısından öne çıkaracağı kavramlarda var. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster