Ana SayfaRöportajlarGirişimciliğin ruhunu üniversitesine taşıyan Dekan---

Girişimciliğin ruhunu üniversitesine taşıyan Dekan

1 / 9
Girişimciliğin ruhunu üniversitesine taşıyan Dekan
10 Ağustos 2015 - 12:15 www.finansgundem.com

BERRİN UYANIK BEKAR – FINANSGUNDEM.COM

Prof. Dr. Meltem Denizel dünyaya açık ünlü bir akademisyen olmanın yanında bir de gezgin bir öğretim üyesi. Ama gezginliği turistliğinden değil, bilimden. ODTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu olan Prof. Dr. Denizel yeteneğini müthiş bir eğitime, tecrübesini ise yurt dışındaki üniversitelerde aldığı görevlere borçlu. Master, Doktora ve Uzmanlık üçgenini Türkiye ve Amerika’da tamamlayan, ABD’de bir de İş İdaresi okuyan Meltem Hoca, akademik kariyerini aynı zamanda ödüllerle süsleyen bir isim.

Esnek imalat sistemleri, operasyon ve tedarik zinciri yönetimi alanlarında matematiksel modelleme ve optimizasyon uygulamaları üzerine araştırmaları olan Prof. Dr. Meltem Denizel’in son olarak üzerinde çalıştığı konu ürün geri kazanım sistemleri ve sürdürülebilir operasyonlar. Çalışmaları dünyanın önde gelen dergilerinde yayınlanan ve geniş bir okur çevresi bulunan Denizel, diplomasını gururla taşıdığı Endüstri Mühendisliği için, “Biraz kıskanılıyoruz. Şu an en çok talep olan mühendisleriz” diye konuşuyor.

Denizel, kendi kelimeleriyle akademik hayatını özetlerken , “Ben ODTÜ’de okumayı çok sevdim. Ayrılmak da istemedim, master ve doktoramı yaptım. Araştırmalarda bulundum. Yurt dışına gittim;  ABD’de de İşletme eğitimi aldım. Florida Üniversitesi’nde uzman oldum. Orada bir süre çalıştım. ODTÜ’ye geri döndüm. Sonra tekrar Florida Üniversitesi’ne gittim. Sabancı Üniversitesi kurulunca teklif üzerine Türkiye’ye geri döndüm. Yönetim Bilimleri Fakültesi’nde çalıştım. Doçent oldum, 2007’de de Profesör. Tekrar ABD’ye gittim. Bir yıl kendimi yeniledim. En son Özyeğin Üniversitesi’ne geldim” diye anlatıyor. Eğitim ve iş trafiği o kadar yoğun ki insan dinlerken şaşırıyor, hayran kalıyor.

İki yıldır Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı olan ve İşletme Enstitüsü’ne de büyük destek veren Prof. Dr. Meltem Denizel, İstanbul’a adım attığında bir sürprizle karşılaşıyor. Nedense ‘girişimcilik vizyonu’ onda bir tedirginlik yaratıyor. Hani şu artık kimsenin dilinden düşmeyen girişimcilik var ya, işte o! Ama ‘usta sistem mühendisi’, girişimciliğin aslında çoğu insanın sandığı gibi kendi işini kuran değil de inovasyonu hayata geçirme becerisi olduğunu keşfettiği an zirveyi yakalıyor. Ve bu ruhu kurum içine taşıyor. Çünkü klasik üniversite duvarını yıkan, Özyeğin Üniversitesi’nde yenilikçilik kavramını oturtan, dinamiklik kazandıran Prof. Dr. Denizel önemli bir sorumluluk yükleniyor: Eğitimcilerin, öğrencilerin, özel sektörün ve yeni programların önünü açıyor.

Bir de bize üniversitesinin kapılarını…

Özyeğin Üniversitesi’ndeki makamında ziyaret ettiğimiz Prof. Dr. Meltem Denizel ile hem okulu hem yeni programlarını hem de genel anlamda üniversiteleri konuşuyoruz. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster