Ana SayfaRöportajlarFinansı bıraktılar, Juico’yu kurdular---

Finansı bıraktılar, Juico’yu kurdular

3 / 8
Finansı bıraktılar, Juico’yu kurdular
21 Temmuz 2014 - 08:50 www.finansgundem.com

ÖZELLİKLE DİKKAT EDİYORUZ, BÜTÜN SEBZE MEYVELERİ MEVSİMİNDE KULLANIYORUZ

-Pazar araştırmasını nasıl yaptınız?

Deniz Dördüncü Derman: Aslına bakarsanız pazar araştırmasını Sedef’le beraber yaptık. Sağlıklı yaşam içerisinde beslenme nasıl bir yer tutuyor, bu pazarın dinamikleri neler, hedef kitle kim, bu hedef kitlenin beklentileri neler vs oldukça kapsamlı bir hazırlık yaptık. Markayı oluştururken tabi ki bu ön çalışmanın çok önemli bir etkisi oldu. Çünkü hedef kitleyi netleştirdikçe ve Sedef ile benim oluşturmak ve sahiplenmek istediğimiz değerleri hedef kitle beklentileriyle birleştirdikçe, markanın tavrı kendi kendine şekillenmeye başladı.

Sedef Dördüncü: Türkiye’ye dönmeden önce beslenme danışmanlığı sertifikamı aldım. Mart 2013’ün sonunda da Amerika’dan kesin dönüş yaptım. Deniz ile ortak olmaya karar verdikten sonra da 6-7 ay bir test sürecine girdik. Deniz işin daha çok pazar ve hedef kitle kısmını, ben finansal olarak böyle bir iş mantıklı mı onun araştırmasını yaptım. Deniz ile aylarca mutfakta Juico denemeleri yaptık ve arkadaşlarımızı da denek olarak kullandık. 

Juico 100 yüz bizim markamız ve ürünler de Türkiye’de yetişen meyve sebzelerden oluşuyor. En basitinden Amerika’da bazı ürünlerin içinde agave kullanılıyor, ama biz hurma kullanıyoruz. Onların kıvırcık bir lahanası var biz halis muhlis kara lahana kullanıyoruz. Şuna da özellikle dikkat ediyoruz, bütün sebze meyveleri mevsiminde kullanıyoruz.

-Kuruluş aşamasından bahseder misiniz? Ne gibi zorluklarla karşılaştınız?

Deniz Dördüncü Derman: Türkiye’de izin konularını çok araştırdık. İkimiz de emin adımlarla ilerlemek ve işimizi doğru yapmak istedik. Fakat bu yolda tam olarak neler yapmamız gerektiği ile ilgili kaynakları bulmakta zorladığımız da bir gerçek. Özetle bu tarzda bir firma kurulumunda istenilenler belediyeden ruhsat, Tarım ve Gıda Bakanlığı’ndan da izin alınması. Biz farklı kurumlarla yaptığımız uzun görüşmeler sonucu bu izinler sürecini bir gıda mühendisinin danışmanlığında tamamlamaya karar verdik. Uygulanması gereken kuralların biraz daha net olduğu bir çerçeve çizilmiş olsaydı bu süreci belki biraz daha kısa bir sürede tamamlardık.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aliveli..21 Temmuz 2014 16:06

    tuzu kuru sosyete güzellerini kandırıp/gözlerini boyayıp satabilirlerse neala..gündemde kalmalarıda işin zor tarafı...

  • tebrikler kızlar21 Temmuz 2014 11:55

    şu anda mass parakende soğuk kargo bulmak zor ve maliyetli olur ileride ankara izmir gibi yerlerde üretim merkezi ve yerel dağıtımı olabilir

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster