Ana SayfaBankacılıkDr. Önder Halisdemir Aktif Bank’ı anlattı---

Dr. Önder Halisdemir Aktif Bank’ı anlattı

4 / 6
Dr. Önder Halisdemir Aktif Bank’ı anlattı
17 Aralık 2014 - 07:21 www.finansgundem.com

“TAHVİL PİYASASI 2009’DA BİZİM İHRAÇ ETTİĞİMİZ 35 MİLYON LİRALIK TAHVİLLE BAŞLADI”

-Aktif Bank olarak ne kadar tahvil ihracı yaptınız?

Önder Halisdemir: Aktif Bank temel olarak şunları yapıyor. Bir tanesi yatırım bankacılığı faaliyetleri. Bu yatırım bankacılığı faaliyetlerinde de Türkiye’nin sermaye piyasalarının oluşmasına, derinleşmesine ve çeşitlenmesine hizmet eden yeni yatırım araçlarını devreye sokuyor. Mesela Türkiye’deki bono ve tahvil piyasası 2009 yılında bizim ihraç ettiğimiz 35 milyon liralık tahville başladı. Ve bu bir ilktir. O esnada banka tahvili yoktu Türkiye’de. Şimdi 100 milyarlarca liralık bir pazarı var. Neredeyse bütün bankaların bono ve tahvil ihraçlarını görüyoruz.

“850 MİLYON DOLARLIK VDMK İHRAÇ ETTİK”

İkincisi Türkiye’nin ilk varlığa dayalı menkul kıymetini biz ihraç ettik. Herkes ders kitaplarında okudu etti ama hiç ihraç eden olmamıştı. Biz Türkiye’nin bir numaralı VDMK’ını ihraç ettik. Vermiş olduğumuz küçük perakende kredileri varlığa dayalı menkul kıymet oluşturup içine koyduk ve bugüne kadar 850 milyon dolarlık ihraç yaptık. Türkiye’de hiç kimse VDMK’nın ihraç edilebileceğini düşünmüyordu ama biz yaptık oldu. Bunun dışında Türkiye’nin ilk mudaraba sukuğunu biz yaptık. İşte biz bu yaptıklarımızla bir sürü tekerlek izi yarattık.  Bütün bunlar bilindik yollardan gitmeden oldu. Zaten bilindik yollardan giderseniz ancak takipçi olursunuz. Biz bunu değiştirdik ve farklı bir bankacılık yaptık. Neticesinde de gerçek bir yatırım bankacılığı yaptık. Altımızda 12 tane şirketimiz var banka olarak. Yurt dışındaki yatırım bankalarının benzeri olarak,  banka holding yapısına döndük. Bölgesel olduk. Tataristan’da, Kazakistan’da. Sigortacılıktan, teknolojiye, ulaşıma kadar çeşitli büyük şirketlerimiz var ve çeşitli ülkelere işler yapıyoruz. Bunlar olabiliyor muymuş?. Olabiliyormuş! Türkiye’de gerçek yatırım bankacılığı yapılabiliyormuş…

“YURT DIŞINDA EN ÇOK ÖDÜL ALAN KURUMUZ”

Bu arada dünyanın en yenilikçi bankası seçildik.  Adaylar Türkiye’nin neredeyse tüm bankaları ve dünyanın önde gelen bankalarındandı. Bakın bu çok önemli bir şey. Biz özellikle dünyanın en iyisini seçen yarışmalara katılıyoruz. Son üç yılda Aktif Bank olarak 88 tane ödül aldık. Birincilik, ikincilik ve üçüncülük kazandık. Türkiye’nin yurt dışında en çok ödül alan kurumu biziz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E17 Aralık 2014 18:07

    Aktifbank' ı eleştirmek yerine adamların ne tür girişimler yaptığını incelemek lazım. Aktifbank yerine başka banka çok rahat bunları yapabilirdi.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster