Ana SayfaBankacılıkDr. Önder Halisdemir Aktif Bank’ı anlattı---

Dr. Önder Halisdemir Aktif Bank’ı anlattı

3 / 6
Dr. Önder Halisdemir Aktif Bank’ı anlattı
17 Aralık 2014 - 07:21 www.finansgundem.com

“1 MİLYON LİRAYA YAKIN YATIRIM DESTEĞİ VERİYORUZ”

-Aktif Bankgirişimciliğe ne kadar bir bütçe ayırdı?

Önder Halisdemir: Bir fiyat vermeyeyim ama tüm bu anlattığım işlere sponsoruz. “Bir fikrin mi var?” yarışmasından kazanana aşama aşama yaklaşık 1 milyon liraya yakın yatırım desteği veriyoruz.  İşte dış bakımlı bluetooth teknolojisi; dört tane pırıl pırıl üniversite öğrencisi müthiş bir iş yapmışlar. Biz bunlara destek olduk. Bu tamamen yerli çözüm ve bunu Türkiye’de en iyi markalara satıyorlar. Bu senede mikrodalganın tam tersine işlem yapan hızlı soğutucuya yatırım yaptık. Bir de yine yarışmadan çıkan enerji verimliği ile alakalı bir şirkete de desteklerimiz söz konusu. Ama bu arada bütün katılan fikirlere mentorluk veriyoruz.

-Bu yaratıcı fikirler neden hep web tabanlı?

Önder Halisdemir: Ama bizim bu son yaptığımız yatırım web tabanlı değil, sanayi bazlı dikkat ederseniz. Ama haklısınız genelde yaratıcı fikirler web tabanlı oluyor. Nedenine gelince, bunun birkaç gerekçesi var. Bir kere kolay anlaşılır oluyor. İkincisi yatırımın geri dönüş süresi daha kısa olarak öngörülüyor. Üçüncüsü de yatırım boyutu daha küçük oluyor. Böylece daha çok kişi katılıyor ve perakendeyle çok çabuk buluşabiliyor. Ondan dolayı birçok yatırımcı bunu tercih ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E17 Aralık 2014 18:07

    Aktifbank' ı eleştirmek yerine adamların ne tür girişimler yaptığını incelemek lazım. Aktifbank yerine başka banka çok rahat bunları yapabilirdi.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster