Ana SayfaPara PiyasaBorsa, dolar ve faiz nerede duracak?---

Borsa, dolar ve faiz nerede duracak?

9 / 13
Borsa, dolar ve faiz nerede duracak?
25 Ağustos 2015 - 08:48 www.finansgundem.com

“DOLAR VE MEVDUATTA DURMALI"

Fatih Arabacıoğlu/Deniz Portföy Genel Müdürü

"Endeks ve faiz her şeye rağmen iyi dayanıyor, özellikle Bİ5T her şeye rağmen iyi. Faiz tarafında hacim yok ama bu hacimsiz piyasada oluşabilecek faiz de ne kadar gösterge olur tartışılır. Sert yükselen döviz sepeti ama ilgi odağı dolar. FED baskısı kendini iyice hissettirmeye başladı. Çin ile start alan kur savaşları, döviz üzerinde baskısını uzun süre devam ettirecek. Bunlar yetmiyormuş gibi iç politikadaki yüksek risk var. Ekim sonu ve/veya kasımda olacak seçim öncesinde yatırım stratejilerini kamuoyu araştırmaları belirleyecek. Toz bulutu içerisinde piyasalar açısından bir çıkış şimdilik görmüyorum. Şimdilik tansiyonu düşürecek bir gösterge yok.

Mantık olarak döviz talepli olmaya devam edecek. MB, faiz silahını zamanında ve yeterli düzeyde kullanırsa ilk etapta piyasalara nefes aldırabilir ancak bu bir pansuman tedbirdir. Çünkü 'tekrar seçimin de son çıkan tablodan çok faklı olacağını düşünmüyorum. Asıl önemli olan sonrası ve oluşacak senaryolar.

Tek parti iktidarı veya olası bir AKP-CHP koalisyonu tabloyu değiştirebilir. Aksi durumda endekste 65.OOO seviyelerinin altı, faizde yüzde 12 civarları ve dolarda da 3,10'un üzeri seviyeleri güçlü ihtimal görürüz. Bu dönemde muhafazakar davranıp tribünlerde kalmak, dolar ve mevduatta pozisyon tutmak mantıklı."

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster