Ana SayfaPara PiyasaBorsa, dolar ve faiz nerede duracak?---

Borsa, dolar ve faiz nerede duracak?

13 / 13
Borsa, dolar ve faiz nerede duracak?
25 Ağustos 2015 - 08:48 www.finansgundem.com

YABANCI KURUMLAR NE DİYOR?

BNP PARİBAS: Türk piyasasındaki yukarı hareketlerin satış için kullanılmasını önerdi Hükümet oluşumuna yönelik belirsizliklerin artmasının negatif etkilerine işaret eden BNP Paribas, artan siyasi belirsizlik ve Moodys'in olası not indirimi dikkate alındığında, yatırımcılara yukarı hareketleri satış için kullanmaları tavsiyesinde bulundu. Akbank'ı model portföyüne ekleyen BNP Paribas, bu değişikliğin likit katma defansif stratejisinin parçası olduğunu belirtti. Bunun yanı sıra listeye Turkcell Tekfen, Ülker ve Türk Traktör'ü ekleyen BNP Paribas, Türk Telekom, TAV Havalimanları ve Halkbank'ı ise listeden çıkardı.

GOLDMAN SACHS: Belirsizliğin devam edeceğine ve Türkiye'nin risk priminin daha da genişlemesinin muhtemel olduğuna işaret eden Goldman Sachs, Türkiye'nin kredi notunun gelecek altı ayda düşürülmesi riskinin büyümekte olduğunu vurguladı. Anketlerin yapılacak bir erken seçimin mevcut durumdan farklı bir tablo ortaya çıkarmayacağına işaret ettiğini belirten Goldman Sachs, ancak erken seçim sonrasında siyasi partilerin koalisyon hükümeti oluşturmaları için daha güçlü teşviklerin ortaya çıkacağını ifade etti.

STANDARD CHARTERED: Yayınladığı raporda, "Eğer Türkiye kendisini 2014 yılı benzeri diğer bir "ani duruş' senaryosunun kıyısında bulursa, Merkez Bankası Başkanı Başçı muhtemelen faizi ani ve sert bir şekilde artırma ihtiyacında olacak" dedi. MB'nin güçlü bir politika adımı atmaksızın piyasayı sakinleştirmeyi umduğunun vurgulandığı raporda, "Döviz mevduatları 10 yılın zirvesinde, lokal oyuncular Türk Lirası'ndaki son düşüşte önemli bir rol oynadı" denildi

SOCIETE GENERALE: Türk Lirası'nın dolar karşısında daha da değer kaybederek 3,2088 seviyesine kadar düşebileceğini öngörerek, dolar/TL'de alım yapılması tavsiyesinde bulundu. Societe Generale analistleri, 2,7712'ye zarar kes (stop loss) koyduklarını ve kurdaki hareketin iki ile dört aylık bir sürede gerçekleşebileceğini kaydetti. Analistler, "Türk Lirası'ndaki değer kaybının, süregelen olumsuz siyasi gelişmeler ve Merkez Bankası'nın kur için yeterli destek sağlayamaması ışığında, önümüzdeki aylarda devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.

S&P: Kurum, Türkiye'de yeniden seçime gidiliyor olmasının tek başına kredibiliteyi zayıflatacak bir durum olmadığını söyledi. Politik belirsizliğin yılın geri kalanında yükselerek devam edeceğini düşünüyor. Ayrıca 2015 yıl sonuna kadar istikrarlı bir hükümet kurulamayacağını tahmin ediyor. Jeopolitik tansiyonun artmasının ve PKK ile devam eden şiddet olaylarının büyümenin önünde engel olabileceğini ve yatırımları geciktirebileceğini öngörüyor. S&P, "Geçen yıla göre bu yıla bakıldığında Türk Lirası, dolar karşısında yüzde 25'den daha fazla değer kaybetti. Zayıf TL'nin yatırımcıların Türkiye varlıklarına olan iştahında bir azalma yaratacağını düşünüyoruz" diyor. (TALİP YILMAZ/EKONOMİST DERGİSİ)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster