Ana SayfaPara PiyasaBorsa, dolar ve faiz nerede duracak?---

Borsa, dolar ve faiz nerede duracak?

6 / 13
Borsa, dolar ve faiz nerede duracak?
25 Ağustos 2015 - 08:48 www.finansgundem.com

TERCİH DOLARDAN YANA

Piyasa uzmanları döviz tercihlerinde ise FED'in faiz artırımı beklentilerine paralel olarak dolardan yana tavır alıyor. Dolar/TL'de 3,10 üstü seviyeleri görebileceğimizi düşünen piyasa uzmanları var. Ancak geçen hafta 3,00 TL'ye yükselen dolar sonrasında Morgan Stanley'den gelen "TL'nin değer kaybedeceğine yönelik pozisyonumuzu kapatıyoruz' açıklaması kurun ateşini biraz olsun düşürdü. Dolar kuru tekrar 2,90 TL seviyelerine çekildi.

Çin'in yuan devalüasyonunun gelişmekte olan ülkeleri etkilediğini belirten İkon Menkul Değerler Genel Müdürü Engin Kuru, Türk piyasalarının da aynı kategoride fiyatlandığını anlatıyor. FED'in de bu yıl içerisinde en az bir kez faiz artışı ihtimalini baz alan Kuru, "Gelişmekte olan ülke para birirrüerinin hızla değer kaybettiğini görüyoruz. Bu trendin devam etmesiyle birlikte dolar/TL paritesinde de 3,10 üzeri seviyeler görülebilir" diyor. Kurun yükselmesi ve iç talebin daralmasıyla tahvil fiyatlarında yükselişin devam etmesini bekleyen Engin Kuru, ayrıca MB'nin sıkılaştırma yönünde kararlar alabileceğini göz önüne alarak, bu beklentilerle gösterge faizde yüzde 12 üzerinin test edilmesini bekliyor.

InvestAZ Genel Müdürü Hakan Avdan, bu dönemde Euro, dolar ve altın ağırlıklı bir portföy öneriyor. Avdan, "Hisse, tahvil, mevduat ve ÖST'ler TL'nin değer kaybından negatif etkileniyor. Altın, Amerika'da faiz artırımı geciktikçe bir miktar yükseliyor. Aynı nedenden Euro da destekleniyor. Euro'nun düşüş günleri, Avrupa Merkez Bankası kapsamlı bir tahvil alımına girmeden şimdilik bitti gibi görünüyor" diyor.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster