Ana SayfaPara PiyasaBorsa, dolar ve faiz nerede duracak?---

Borsa, dolar ve faiz nerede duracak?

4 / 13
Borsa, dolar ve faiz nerede duracak?
25 Ağustos 2015 - 08:48 www.finansgundem.com

PORTFÖY NASIL OLMALI?

Piyasanın önemli isimlerine bu süreçte nasıl bir portföy oluşması gerektiğini de sorduk. 11 aracı kurumun üst düzey yöneticisinin verdiği yanıtların ortalamasını aldığımızda, yüzde 27 payla TL mevduat öne çıkıyor. Burada portföyde en yüksek oranda mevduat öneren isim olan Fatih Arabacıoğlu, Tolga Koyuncu ve Şeniz Yarcan'ın açıklamalarına bakıldığında, muhafazakar, risk almadan hareket etme stratejisinin öne çıktığını görüyoruz. Bunun yanında yaklaşık yüzde 21 payla öne çıkan bir diğer yatırım aracı hisse senedi. Burada Adnan Bahar ve Tunç Kertmen, yüksek hisse önerileriyle önde yer alıyor. Bu dönemde, 'hissede panik fiyatlamalar var' sözünü sıklıkla duyduğumuzu belirtelim.

Portföyde yüzde 40 hisse senedi önerisiyle dikkat çeken Prim Menkul Yönetim Kurulu Üyesi Tunç Kertmen, bunu şöyle açıklıyor: "Bazı hisselerde fiyatlar dolar bazında 2008 krizi seviyesine, bazılarında ise çok daha önceki seviyelere geldi. Borsa artık ucuz ve panik fiyatlar ortaya çıkıyor. Bu seviyeden yapılan alımlar, 2016 yılında çok kazandırır. O nedenle yüzde 40 hisse, bir miktar güçlü dolar ve bir miktar TL ürünler tavsiye ediyorum. Mevduat yerine, faizler çok yükseldiğinde tahvil de olabilir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster