BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar Fed'in kritik faiz kararına odaklandı----

Piyasalar Fed'in kritik faiz kararına odaklandı

Piyasalar Fed'in kritik faiz kararına odaklandı
29 Nisan 2024 - 06:53 www.finansgundem.com

Fed'in faiz indirim kararları, olumsuz enflasyon verisi nedeniyle gelecek yıla ertelenmesi olasılığı güçleniyor.

Politika yapıcıların Çarşamba günkü toplantılarının sonunda faiz oranlarını yirmi yıldan fazla bir sürenin en yüksek seviyesinde sabit tutması beklenirken, odak noktasının büyük kısmı toplantı sonrası yapılacak açıklamada Başkan Jerome Powell'ın tonu olacak.

Yetkililerin ayrıca Fed'in 7,4 trilyon dolarlık bilançosunun küçültülmesinde kısa vadede bir yavaşlama olacağını duyurmaları bekleniyor.

Yılın ilk üç ayında beklenenden daha kötü enflasyon raporlarının ardından Powell, enflasyonun merkez bankasının yüzde 2 hedefine doğru ilerlediğinden emin olmanın muhtemelen "beklenenden daha uzun" süreceğini söyledi. Merkez bankasının faiz oranlarını "gerektiği sürece" yüksek tutabileceğini de sözlerine ekledi.

Fed liderliği Faiz indirimlerinin ertelenmesini önerirken, politika yapıcıların bu yıl hiç faiz indirimi yapmaması gerçek bir olasılık gibi görünmeye başlıyor.

Point72'nin baş ekonomisti ve eski Fed ekonomisti Dean Maki, "Enflasyon rakamları yeterince iyileşmezse süresiz olarak beklemede kalacaklar. İlk çeyrekte bir aksilik yaşadık ama komite merkezinin bunu kalıcı bir aksilik olarak gördüğünü düşünmüyorum. Bunun hala engebeli bir yol olduğunu düşünüyorlar” dedi.

Fed yetkilileri de aciliyet görmüyor
Başkan Michelle Bowman enflasyona yönelik "yukarı yönlü riskler" gördüğünü söyledi ve Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari bu yıl faiz indirimi yapılmama olasılığını dile getirdi. Bu arada Atlanta Fed'den Raphael Bostic, enflasyon kötüleşirse faiz artırımlarını tercih edebileceğini söyledi.

Swap yatırımcıları artık 2024 yılının tamamı için yalnızca bir Fed faiz indirimi görüyor; bu da yılın başında bekledikleri kabaca altı çeyrek puanlık faiz indiriminin oldukça altında. 11-12 Haziran'daki toplantıda faiz tahminlerini güncelleyecek olan FOMC, Mart toplantısında bu yıl için üç faiz indirimi öngördü ancak marj çok zayıftı.

Rusya Merkez Bankası faizi yüzde 16'da sabit bıraktı

 

BOJ, faiz oranını değiştirmedi

 

Uzmanlar TCMB'nin faiz kararını değerlendirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)