BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya Merkez Bankası faizi yüzde 16'da sabit bıraktı----

Rusya Merkez Bankası faizi yüzde 16'da sabit bıraktı

Rusya Merkez Bankası faizi yüzde 16'da sabit bıraktı
26 Nisan 2024 - 14:05 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası beklentiler doğrultusunda politika faizinde değişikliğe gitmedi ve tahminlere paralel olarak politika faizini yüzde 16'da bıraktı.

Rusya Merkez Bankası piyasa beklentilerine paralel olarak politika faizini sabit tutma kararı aldı.

Bloomberg HT'nin haberinde yer alan bilgilere göre, sıkı işgücü piyasası ve artan tüketici harcamalarından kaynaklanan enflasyon riskleri seçeneklerini sınırlamaya devam ederken Rusya Merkez Bankası politika faizini değiştirmedi.

Rusya Merkez Bankası faizi sabit bıraktı

Banka üst üste üçüncü toplantıda da Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin ortak tahminlerine paralel olarak politika faizini yüzde 16'da bıraktı.

Karar metninde banka "Ekonomide sıkı parasal koşulların daha önce tahmin edilenden daha uzun bir süre korunacağını" belirtti.

GSYH'de iki katı büyüme bekleniyor

Yetkililer göstergelere ilişkin tahminlerini de güncelledi. Buna göre Rusya'da para otoritesinde yetkililer bu yıl faizler için daha yüksek bir patika ve daha hızlı enflasyon öngörüyor. Gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYH) artık yüzde 2,5 - yüzde 3,5 oranında, yani daha önce tahmin edilenin neredeyse iki katı kadar büyümesi bekleniyor.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina daha önce, enflasyonu şu anda neredeyse iki kat aştığı yüzde 4 hedefine geri getirmek için parasal koşulları uzun bir süre sıkı tutmak zorunda kalabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu.

Enflasyon seviyesi, Ukrayna savaşının ilk aylarına yaklaşıyor

Enflasyon beklentilerine göre ayarlanmış oran, 2022'de Ukrayna'nın işgalinin ilk aylarındakine benzer seviyelere ulaştı.

BOJ, faiz oranını değiştirmedi

 

Uzmanlar TCMB'nin faiz kararını değerlendirdi

 

Yabancı basın Faiz kararını nasıl yorumladı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)