Ana SayfaPara PiyasaBorsa, dolar ve faiz nerede duracak?---

Borsa, dolar ve faiz nerede duracak?

10 / 13
Borsa, dolar ve faiz nerede duracak?
25 Ağustos 2015 - 08:48 www.finansgundem.com

"PORTFÖYÜMÜZ DAHA DEFANSİF”

Ata Portföy Genel Müdürü Mehmet Gerz

"Borsada erken seçim döneminde beklenti aralığımızı 65.000-85.000 arasına çektik. Bunun orta noktası olan 75-000 etrafında bir denge görebiliriz. Kur tahmini yapmak çok anlamlı değil ama dolar/TL 2.90-3.OO aralığında dengelenir diye düşünüyoruz. Kur yükselişi enflasyona yansıyacağı için gösterge tahvil için faiz beklentimizi yüzde 9'dan yüzde 10'a çıkardık. Faiz yüzde 11'e yaklaştıkça alım gelmesini bekliyoruz.

Önerdiğimiz portföy dağılımında ise gelecek üç ay için biraz daha defansif bir tutum aldık. Buna göre; hisse yüzde 15, kısa vadeli tahvil/bono yüzde 10, ÖST yüzde 35, serbest fon yüzde 40. Bizim yatırım felsefemize göre, fiyatı düşüp ucuzlayan menkul kıymeti almak sermaye piyasalarında en basiretli yaklaşım olmaya devam ediyor. Bugünlerde olduğu gibi yatırım psikolojisinin bozulduğu dönemler aslında alım için uygun zamanlardır. Soğukkanlı yatırımcılar bunu defalarca tecrübe etmiştir. Şöyle ki, Türkiye borsasının 25 yıllık tarihinde iki yıl üst üste eksi getiri olmadı. Dolayısıyla düşüş yılında alanlar bir sonraki yıl cazip getiri elde ettiler. Ama şu da bir gerçek ki, insan doğası böyle dönemlerde alış yapmayı engelliyor. Bunun yerine yüksek ve gerçekçi olmayan beklentilerin hakim olduğu yıllarda borsaya girişler artıyor ve yeterince sabırlı olmayanlar zarar ediyor. Oysa temel kural düşükken alıp yüksekken satmak olmalı. Bunu söylemek kolay ama yapmak zordur.”

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster