Ana SayfaRöportajlarBankacılık sektörü için çarpıcı açıklamalar---

Bankacılık sektörü için çarpıcı açıklamalar

4 / 8
Bankacılık sektörü için çarpıcı açıklamalar
06 Nisan 2015 - 10:31 www.finansgundem.com

BİZİM İÇİN YURT DIŞI NETWORK’ÜMÜZ ÇOK ÖNEMLİ

-Yöneticileri nasıl buluyorsunuz? Onlar gelip size CV mi bırakıyor?

Neslihan Yaman Akan: Biz kendi veritabanımızdan baktığımız gibi bir de aktif networkümüzü de kullanıyoruz. Dediğim gibi dünyada 87 ofisimiz var ve yurt dışından bir yönetici (yabancı, Türk) istenildiği zaman rahatlıkla bu networkümüzü kullanıyoruz. Bizim için yurt dışı networkümüz çok önemli.

Bizim işimiz talent bulmak. Şirketin stratejisini, nerede olduğunu, hedeflerini, kültürünü anlayıp, ona uygun liderlik potansiyeli ve özellikler taşıyan yöneticilerle evlendirmek. Tabi bu arada kültür de çok önemli. Belki eski işinde çok başarılı olabilir ama gittiği şirketin kültürü o kişiye ne kadar uyacak? Bunlar çok kritik…

Çalıştığımız projeler ve rollere uygun yöneticilerle bağlantıya geçiyoruz. Bir de her zaman dirsek temasında olduğumuz adaylar, yöneticiler var. Çok üst düzey yöneticilerin de her zaman gelecekle ilgili planlarını, o anda çalıştığı şirkette daha ne kadar çalışmayı düşündüğünü, oradan sonra hangi sektörlere açık olabileceğini biliyoruz zaten. Kısaca hem şirket için hem yönetici için ”trusted advisor” oluyoruz. Aramızda karşılıklı güven oluşuyor. Biz sadece şirket tarafını değil aday tarafını da temsil ediyoruz. Hiçbir adayı memnun olmayacağı veya mutsuz olacağı bir yere yönlendirmiyoruz.

Çok üst düzey yöneticiler tabi ki CV bırakmıyorlar. Uygun bir yer olduğu zaman biz kendileriyle temasa geçiyoruz. CV yollayanlar genellikle iş fırsatlarına açık yöneticiler oluyor.

-Aynı işe aynı anda yetenekleri birbirine yakın elinizde üç tane üst düzey yönetici adayı olsa, kimi önereceğinize nasıl karar veriyorsunuz?  Ya da hepsi mi öneriliyor, şirket mi seçiyor?

Neslihan Yaman Akan: Aslında kişinin geçmiş deneyimleri, yetkinlikleri ve davranışları burada çok önemli. Bizim yaklaşık 1 milyon kişinin doldurduğu değerlendirme havuzumuz var. Yetkinlik öncelikleri neler? Liderlik mi arıyor? Takım çalışması mı arıyor? Vizyonel birini mi arıyor? Çok stratejik düşünebilen birini mi arıyor? Bunları şirketlerden önceliklendirmesini istiyoruz.

Bizce daha uygun adayla ilgili fikrimizi belirtiyoruz.. ‘Biz bu adaya çok güveniyoruz, iyi tanıyoruz, çok kredibil, sektörde biliniyor, başarıları şöyle şöyle…’ diye de öneriyoruz. Ama hiçbir zaman 3 aday her kriterde eşit olmuyor. Eğer müşteri gerçekten seçemediği durumda,  ‘Şirketinize en büyük değeri katacak ve doğru kişi budur’ diye fikrimizi belirtiyoruz. Aylıca çalışacağı yönetici ile kimyanın uyması da çok önemli. 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çok bilen04 Ocak 2016 15:28

    Olumsuz yorumları silmişsiniz. Kendisi çalıştığı sigorta şirketine ne tür çok farklı bakış açısı getirmiş ki? Çok çok başarılı olmuş?????

  • Toro13 Nisan 2015 11:58

    Güzel fikir gibi ama başka sektörlerden gelen yöneticileri de gördük batırıp gittiler.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster