Ana SayfaRöportajlarBankacılık sektörü için çarpıcı açıklamalar---

Bankacılık sektörü için çarpıcı açıklamalar

6 / 8
Bankacılık sektörü için çarpıcı açıklamalar
06 Nisan 2015 - 10:31 www.finansgundem.com

BİREYSEL BANKACILIK TARAFINDA KARLILIĞIN DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRÜYORUZ

-Bir finansçı gözüyle büyüme ve ekonomik koşulları göz önüne alarak Türk finans sektörünün bir fotoğrafını çeker misiniz?

Neslihan Yaman Akan: Buna cevap verebilmek için aslında finans sektörü ne durumda ona bir bakmak lazım. Birincisi, özellikle bu son dönemlerde devletin getirdiği bir takım regülasyonlardan dolayı geçen yıl bireysel bankacılık tarafında karlılığın düştüğünü görüyoruz. Bu bankaların rotasını bireyselden KOBİ, Ticari ve Kurumsala çevirmesine sebep oldu. KOBİ Bankacılık tarafında rekabet çok fazla. İkincisi dijitale/mobile doğru kayış. Genç nüfusun bankacılıktaki payının artışı, gençlerin farklı bankacılık alışkanlıklarını ortaya çıkarıyor. Dolayısıyla dijital/mobil bankacılık çok popüler ve gittikçe de payı artacak. Üçüncüsü de varlıklı segment tarafında bir artış var. Bu tam üst segment değil. Bir alt segmenti oluşturan müşteriler ve bankaların bu tarafa bir hamle yaptığını görüyoruz. Dördüncüsü de BDDK’nın ve yurt dışı bankaların risk, uyum ve denetim tarafında çok büyük baskısı. Bu durum bankaların özellikle risk, uyum ve denetim tarafındaki yapılanmalarını ve yetenek ihtiyacını artırıyor.

Bu konulardan dolayı bankalar organizasyonel olarak daha verimli nasıl çalışabilir tarafına yöneleceklerdir. Eskiden özellikle bireysel bankacılıkta 3-4 tane farklı genel müdür yardımcısı varken şimdi tek bir genel müdür yardımcısına kayma durumu var.

İkinci olarak dijital transformasyon dedik. Dijital tarafta Telekom sektöründen bankacılığa ciddi anlamda yetenek ihtiyacı var.

En sonuncusu da risk, denetim ve uyum tarafında da müşteri odaklı süreçleri bozmadan ve gerekli risk ve uyum konularını dahil ederek süreçleri yapılandırabilen üst düzey CRO ve CFO ihtiyacı var.

Özellikle önümüzdeki sene içerisinde IT ve proje yönetim ofislerinde hareket olacağını düşünüyoruz. 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çok bilen04 Ocak 2016 15:28

    Olumsuz yorumları silmişsiniz. Kendisi çalıştığı sigorta şirketine ne tür çok farklı bakış açısı getirmiş ki? Çok çok başarılı olmuş?????

  • Toro13 Nisan 2015 11:58

    Güzel fikir gibi ama başka sektörlerden gelen yöneticileri de gördük batırıp gittiler.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster