Ana SayfaRöportajlarBankacılık sektörü için çarpıcı açıklamalar---

Bankacılık sektörü için çarpıcı açıklamalar

7 / 8
Bankacılık sektörü için çarpıcı açıklamalar
06 Nisan 2015 - 10:31 www.finansgundem.com

SEKTÖRÜN VE MÜŞTERİLERİN DAVRANIŞLARI SİGORTA ŞİRKETLERİNİN YARATICILIĞINI ÖLDÜRÜYOR

-Sigorta sektörü ile neler söylemek istersiniz?

Neslihan Yaman Akan: 2000’li yılların başından beri sigorta sektörünü çok yakından takip ediyorum. Sigorta sektörü çok fazla oyuncunun ve rekabetin olduğu bir sektör. Oyuncu çok olduğu için de müşteriler genelde fiyat odaklı. Dolayısıyla siz onlara ne hizmet, ne ürün getirirseniz getirin daha ucuz diye başka bir acenteden o poliçeyi almayı tercih edebiliyor. Bu biraz müşteri eğitimi ile de ilgili bir konu. Dolayısıyla sektörün ve müşterinin bu davranışları sigorta şirketlerinin yaratıcılığını öldürüyor. Mesela yeni ve iyi bir ürün yaratıyor ama müşteriden fazla talep olmayabiliyor. Başka bir problem sigorta sektörünün teknolojik alt yapısının çok kuvvetli olmayışı. Sektörde karlılık çok yüksek olmadığı için de teknolojiye çok yatırım yapamıyorlar. Yapamadıkları için de hızlı ürün geliştirme, müşterinin bilgisini tutamama ya da müşteriye her kanaldan hızlı bilgi vermeme gibi sıkıntılar olabiliyor.

Bizi ilgilendiren kısmı ise yetenek. Çünkü sigorta sektörü, çok kapalı devre bir sektör. Dışarıdan yeteneğe çok açık değil ve çok tercih edilmiyor. Dışarıdan kimse bizim sektörü anlayamaz gibi bakılıyor. İşin diğer boyutunda da bankacılık ve Telekom sektöründeki yetenekler de sigorta sektörüne çok sıcak bakmıyor.

Şu ana kadar liderler sigorta şirketlerini bir yere taşımışlar. Ama bu sadece tepedeki liderin iyi olmasıyla değil, baştan aşağı şirketin iyi yetenekleri ile başarı geliyor. Çünkü siz lider olarak çok iyi vizyon, strateji kurgulayabilirsiniz ama onu uygulayacak olan iyi bir ekiptir.

Sigorta sektörüne dış sektörlerden yani banka ve telekom sektöründen, farklı bakış açısı olan yöneticiler lazım. Biz burada nasıl devreye giriyoruz. Mesela bir sigorta şirketine CEO arandığında bizim her zaman tercihimiz dış sektörlerden de bu işi yapabilecek farklı kişileri getirmek. Mesela sektörü hiç bilmeyen bankadan veya Telekom’dan yönetim kuruluna birkaç kişi koyduğunuz zaman onlar çok farklı bakış açısı getirebiliyorlar. Yani farklı bir yön katabiliyorlar. Sektörde gerçekten bunu yapabilen gelecekte öne geçebilir. Yani yönetim kurulu seviyesinde farklı bakış açısı katan sigorta şirketleri her zaman rekabet avantajı sağlayacaktır. Buna kalpten inanıyorum. 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çok bilen04 Ocak 2016 15:28

    Olumsuz yorumları silmişsiniz. Kendisi çalıştığı sigorta şirketine ne tür çok farklı bakış açısı getirmiş ki? Çok çok başarılı olmuş?????

  • Toro13 Nisan 2015 11:58

    Güzel fikir gibi ama başka sektörlerden gelen yöneticileri de gördük batırıp gittiler.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster