Ana SayfaRöportajlarBankacılık sektörü için çarpıcı açıklamalar---

Bankacılık sektörü için çarpıcı açıklamalar

5 / 8
Bankacılık sektörü için çarpıcı açıklamalar
06 Nisan 2015 - 10:31 www.finansgundem.com

YÖNETİCİ BULMAKTAN, MAAŞ VE İKRAMİYE GİBİ TÜM SÜRECİN İÇİNDE OLUYORUZ

-Öneri kabul edilirken siz yönetici adayı için tüm süreci yönetiyor musunuz? Maaş, ikramiye, jestiyon gibi… Yoksa yönetici – şirket arasında mı geçiyor bunlar?

Neslihan Yaman Akan: Biz bu sürece dahil oluyoruz. Tabi ki şirketin düşündüğü bir paket var ve adayın düşündüğü bir paket var. Onları en uygun olacak şekilde buluşturmak, bizim de içinde olduğumuz bir süreç. Şirketler bazen adayı çok beğendikleri için düşündükleri paketin üstüne çıkmak durumunda kalabiliyorlar. Bazen de daha katı olabiliyorlar. Her iki tarafın birlikteliğine inanıyorsak bunun gerçekleşmesi için çalışıyoruz. Hiç tahmin etmeyeceğiniz detaylardan dolayı süreçte bazen pürüzler de çıkabiliyor.

-Yetenek yönetimi ve değerlendirme konularında destek verdiğinizi söylüyorsunuz? Bunu biraz açar mısınız?

Neslihan Yaman Akan: Aslında bizim danışmanlık tarafımızda farklı alt branşlar var. Şirketlerin 3-5 yıl sonra stratejileri farklı bir operasyonel modeli dolayısıyla farklı yetkinlikleri gerektirebiliyor… Mesela bir şigorta şirketi diyebilir ki ben 5 yıl sonra dijital tarafa kaymayı planlıyorum. Dolayısıyla şirketin o andan itibaren önündeki 5 yılda içeri katacağı yeteneği planlıyor olması ve eksikliklerini çıkarıyor olması lazım. Bu da aslında işe alış sistemlerini değiştiren bir konu. Biz de onunla ilgili bir model oluşturuyoruz. Yani organizasyon modeli ile şirketin stratejisini paralel hale getiriyoruz.

Onun dışında kullandığımız yetkinlik değerlendirme, 360 derece ölçüm ve liderlik potansiyelini ölçen son derece başarılı ölçümleme modellerimiz var.

-Türkiye’de bu işi kaç şirket yapıyor? Rekabet nasıl?

Neslihan Yaman Akan: Türkiye’de üst düzey yönetici yerleştiren, bizim gibi global 2-3 şirket var. Rekabet her zaman var tabi ki…

-Sizin işiniz başka şirketlere üst düzey yönetici bulmak, peki Korn Ferry sizi nasıl buldu?

Neslihan Yaman Akan: Ben aslında iş hayatıma denetim sektöründe başladım. Sonra yönetim danışmanlığı dahil olmak üzere 10 yıla yakın finans sektörüne odaklı çalıştım. Son 5 senedir üst düzey yönetici yerleştirme sektörünün içindeyim. Korn Ferry ile birbirimizi bulmamız zor olmadı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çok bilen04 Ocak 2016 15:28

    Olumsuz yorumları silmişsiniz. Kendisi çalıştığı sigorta şirketine ne tür çok farklı bakış açısı getirmiş ki? Çok çok başarılı olmuş?????

  • Toro13 Nisan 2015 11:58

    Güzel fikir gibi ama başka sektörlerden gelen yöneticileri de gördük batırıp gittiler.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster