Ana SayfaRöportajlarBankacılık sektörü için çarpıcı açıklamalar---

Bankacılık sektörü için çarpıcı açıklamalar

3 / 8
Bankacılık sektörü için çarpıcı açıklamalar
06 Nisan 2015 - 10:31 www.finansgundem.com

TÜRKİYE’DE 18 YILDA 1000’E YAKIN ÜST DÜZEY YÖNETİCİ YERLEŞTİRDİK

-Bir şirkete üst düzey yönetici yerleştirme nasıl oluyor? Talep şirketten mi geliyor? Yoksa siz Şirketleri izleyip, ‘iyi gitmiyor’ dediklerinize mi yönetici mi öneriyorsunuz?

Neslihan Yaman Akan: Genellikle şirketlerin ihtiyaçlarından kaynaklanıyor. Bu noktada sektör uzmanları devreye giriyor. Biz sektörleri çok yakından takip ediyoruz. Finans sektörü lideri olarak benim alanıma banka, sigorta, portföy yönetim şirketleri giriyor. Burada bir makro bakış açısı var, bir de mikro şirket seviyesinde bakış açısı var. Sektörlerin farklı sebeplerle sıkıntıda olduğu, karlılıkların düştüğü durumlar oluyor. Orada hissediyorsunuz bir değişiklik olabileceğini. Bu şirketle ilgili bir problem olabilir ya da yönetici tarafında bir sıkıntı olabilir. Biz bunları çok yakından takip ediyoruz.  Fakat proaktif olarak en fazla yönetim kurulu tarafında, ‘Sizin aslında böyle bir yönetim kuruluna veya yönetim kurulunda farklı bir sese ihtiyacınız var’ diyebiliyoruz. Bu da stratejik olarak şirketlere son derece değer katıyor.

-Türkiye’de, bugüne kadar kaç şirkete kaç üst düzey yönetici yerleştirmeye imza attınız? Bize isim verebilir misiniz?

Neslihan Yaman Akan: Korn Ferry, kurulduğu 1997 yılından beri 1000’e yakın üst düzey yönetici yerleştirdik. Dönem dönem değişiklik göstermekle beraber, hızlı tüketim ürünler, Telekom ve finans en ağırlıklı çalıştığımız sektörler. İsim vermek gerekirse geçmişte Turkcell’in başına Süreyya Ciliv’in getirilmesi, Vodafone’nin başına Serpil Timuray’ın getirilmesi gibi etki alanı çok yüksek projelere imza attık.. 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çok bilen04 Ocak 2016 15:28

    Olumsuz yorumları silmişsiniz. Kendisi çalıştığı sigorta şirketine ne tür çok farklı bakış açısı getirmiş ki? Çok çok başarılı olmuş?????

  • Toro13 Nisan 2015 11:58

    Güzel fikir gibi ama başka sektörlerden gelen yöneticileri de gördük batırıp gittiler.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster