Ana SayfaRöportajlarBankacılık sektörü için çarpıcı açıklamalar---

Bankacılık sektörü için çarpıcı açıklamalar

2 / 8
Bankacılık sektörü için çarpıcı açıklamalar
06 Nisan 2015 - 10:31 www.finansgundem.com

1 MİLYAR DOLAR CİRONUN %60’I ÜST DÜZEY YÖNETİCİ YERLEŞTİRMEDEN GELİYOR

Finansgundem.com: Korn Ferry’i biraz tanıtır mısınız? Şirket nereli? Yapısı nasıl? Vizyonu nedir? Kaç ülkede ofisi var… Cirosu nedir? 

Neslihan Yaman Akan: Korn Ferry 45 yıllık bir şirket. Dünyanın en eski (Executive Search) ‘üst düzey yönetici yerleştirme’ şirketi. 1997 yılından itibaren üst düzey yönetici yerleştirme işini Türkiye’de de kurdu. Korn Ferry’nin 45 ülkede ve dünyanın farklı şehirlerinde 87 ofisi var. Yaklaşık 3400 kişinin çalıştığı dev bir şirket. Türkiye ofisinde 15 çalışanı bulunuyor. Bugün bakıldığında Korn Ferry’nin 1 milyar dolar cirosu var. Bu 1 milyar dolarlık cironun da yüzde 60’ı üst düzey yönetici yerleştirmeden geliyor.  Geri kalan yüzde 40’ı da danışmanlık hizmetlerinden…

Korn Ferry halka açık bir şirket. New York Stock Exchange'de işlem görüyor.

Korn Ferry'nin Türkiye'de odaklandığı sektörler: Finans sektörü (Banka, Sigorta, Portfoy Yönetimi, Private Equity), Hızlı Tüketim ve Perakende, Teknoloji ve Telekom, Life Sciences (Medikal ve Sağlık Sektörü), Üretim sektörü.

Korn Ferry, son yıllarda, Yetenek Yönetimi (Talent Management) konusunda yaptığı ciddi şirket satın almaları ile  (Lominger, PDI-Ninth House, Global Novations gibi) faaliyet alanını genişletti.

Bugüne dek bilimsel analizlerle 2,5 milyondan fazla üst düzey yöneticinin liderlik becerilerini değerlendiren ve her ay yaklaşık 49 bin profesyonele gelişim programları ile destek veren Korn Ferry, yetenek analizleri söz konusu olduğunda dünyanın en derin ve güncel bilgisine sahip İK danışmanlık şirketlerinin başında geliyor.

Biz Korn Ferry olarak sektör uzmanlığına çok önem veriyoruz. Bakıldığında bu iş bir danışmanlık işi ve sizin sektörü çok iyi bilmeniz lazım. Ben finans sektörü ve private equity’lerden sorumluyum.  Korn Ferry Genel Müdürü Nilgün Langenberg, ızlı tüketim malları ve perakende tarafından sorumlu. Teknoloji, Telekom danışmanlık sektörlerinden sorumlu farklı danışmanlarımız  var. Yönetim Kurulu hizmetleri ile de şirketimizin Onursal Başkanı Şerif Kaynar ilgileniyor. 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çok bilen04 Ocak 2016 15:28

    Olumsuz yorumları silmişsiniz. Kendisi çalıştığı sigorta şirketine ne tür çok farklı bakış açısı getirmiş ki? Çok çok başarılı olmuş?????

  • Toro13 Nisan 2015 11:58

    Güzel fikir gibi ama başka sektörlerden gelen yöneticileri de gördük batırıp gittiler.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster