Ana SayfaTeknolojiAmaç Türk Zuckerbergler yetiştirmek---

Amaç Türk Zuckerbergler yetiştirmek

7 / 8
Amaç Türk Zuckerbergler yetiştirmek
17 Eylül 2013 - 15:15 www.finansgundem.com


Açık Akademi Eğitimleri 3 Yeni Programla Zenginleşecek
Geçtiğimiz dönemde düzenlenen eğitimlerin yanı sıra yarışmalar, seminerler, Açık Akademi TV konuşmaları, Açık Akademi 2.0 sosyal yapılanmasıyla büyüyen Açık Akademi, bu yıl 3 yeni programın eklenmesiyle daha da zenginleşecek.
Açık Akademi Genç Yazılımcı Programı: Bu program, Açık Akademi’nin kapılarını lise öğrencilerine açmak üzere kurgulandı. Öncelikli hedef önümüzdeki öğretim yılı içerisinde önce 1.000’e yakın öğretmenin uygulama geliştirme konusunda uzmanlaşmasını sağlamak ve ardından lise çağındaki öğrencilere Açık Akademi’nin çevrimiçi ve çevrimdışı programlarıyla uygulama geliştirme becerisi kazandırmak. Bu programda öğretmenlerin eğitimini Microsoft Türkiye karşılayacak. 
Bu gelişme, ekonominin önemli itici güçlerinden birini oluşturan uygulama geliştirme konusundaki bilincin ve bilgi birikiminin toplumun geneline yayılması açısından büyük önem taşıyor. Program, öğrenciler ve öğretmenler arasında düzenlenecek eğitim odaklı uygulama yarışmalarını da kapsıyor. Böylece eğitimlerin ekonomik değere dönüşmesine destek olmak amaçlanıyor.
Üniversite İşbirliği Programı: Bu program kapsamında 12 şehir, 20 üniversiteden oluşan bir Açık Akademi turuna çıkılacak ve 100 bin öğrenciye ulaşılacak. Tur sırasında düzenlenecek ‘Hackathon’ adlı etkinlikler sayesinde uygulama geliştiricilere yüz yüze danışmanlık verilecek. 
Açık Akademi Özel Girişimcilik Programı: Bu program uygulama geliştirme pazarında Türkiye’nin sesinin daha çok çıkması ve teknoloji üreten şirketlerin daha hızlı büyümesi için kurgulandı. Program kapsamında geçtiğimiz dönem Açık Akademi’de ön plana çıkan uygulamalar ve uygulama geliştiriciler, Bilgi Üniversitesi Next Academy programı katılımcılarıyla bir araya geldi ve uygulama pazarlama atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Böylece, Açık Akademi ile geliştirilen uygulamaların para kazanabilmesine katkı sağlamak amaçlandı. Next Academy Programı ile gerçekleştirilen bu işbirliği önümüzdeki dönemde de devam edecek.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster