Ana SayfaTeknolojiAmaç Türk Zuckerbergler yetiştirmek---

Amaç Türk Zuckerbergler yetiştirmek

3 / 8
Amaç Türk Zuckerbergler yetiştirmek
17 Eylül 2013 - 15:15 www.finansgundem.com

İlk yılın sonunda 120 binden fazla öğrencinin Açık Akademi’ye kaydını yaptırdığı bilgisini paylaşan Tamer Özmen, sözlerine şöyle devam etti:

“Eğitim, bilişim, istihdam ve ekonomi konularının tamamını kapsayan geniş bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan Açık Akademi’yi mezun olanlar arasından ‘yeni Bill Gates’ler çıkarabilmek’ hedefiyle hayata geçirmiştik. Bugün 120 bin öğrenci ve 2 bin 600 Açık Akademi mezunu, edindiği bilgi birikimiyle bilişim dünyasının getirdiği fırsatları çok daha yakından takip ediyor. Bilişim sektörü, artık mobil uygulamalarda ve bulut bilişimde büyüyor. 2011 yılında 17.5 milyar dolar olan mobil uygulama pazarı, bugün bu rakamın 2-3 katı büyüklüğe ulaşmış durumda. Genel kullanıma hitap eden bulut hizmetlerinin 2017 yılına kadar 131 milyar dolarlık bir pazar oluşturması bekleniyor. Bu potansiyelden ülke olarak daha fazla pay almamız gerekiyor. Bundan sonraki hedefimiz, önümüzdeki 5 yıl içinde 1 milyon kişiyi Açık Akademi programının bir parçası yapmaktır.”
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster