Ana SayfaTeknolojiAmaç Türk Zuckerbergler yetiştirmek---

Amaç Türk Zuckerbergler yetiştirmek

5 / 8
Amaç Türk Zuckerbergler yetiştirmek
17 Eylül 2013 - 15:15 www.finansgundem.com

"Sosyal medyayı barış için kullanalım"
Toplantıya Ankara'dan canlı yayın bağlantısı ile katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Bu proje ile geleceğin nesli gençlere çok ciddi anlamda katkı sağlanacağına inanıyorum. Okullarda da bu sene 8 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediğinizi duydum. Bu çok güzel fakat daha da artırılabilir. Onları hayata hazırlayan öğretmenlere de bu programları ulaştırma hedefiniz var. Bu da takdire şayan bir durum." ifadelerini kullandı.
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen’in bu proje hakkında kendileriyle görüştüklerinde mutluluk duyduğunu aktaran Ulaştırma Bakanı, konuşmasına şöyle devam etti:
"Herkes bu programa katılabilir ve buradan kendini geliştirebilir. Bu programın başlatılmasında Tamer Bey bana geldiğinde bu işten çok büyük mutluluk duydum. Her hâlükârda destekleyeceğimi söyledim. Birinci dönem sonunda 120 bin öğrenci eğitim almış. 5 yılda 1 milyon öğrenciye ulaşmak hedefleniyor. Biraz daha gayretle bu hedefe ulaşmak mümkün olabilir. Bin öğretmene bu vesile ile ulaşma hedefi de takdire şayan. En önemlisi bilişimin ve bilgisayar okur-yazarlığını ülkemizde geliştirmek. Yetişen insan profiline baktığımızda kadınlar bu programa daha az ilgi gösteriyor. Büyük şehirlere doğru geldikçe programa katılım daha fazla, kırsala gittikçe katılımın daha az olduğunu görüyoruz. Bu sayısal uçurumu ortadan kaldırmak için bundan sonraki gayretlerde Anadolu’ya doğru yönelmek gerekiyor. Bilişimin yurt genelinde her yere yayılması ülkemize çok şey kazandıracak. Sosyal medya dediğimizi bir olgu daha var. Küreselleşmenin en önemli, insanların birbirini tanımadan iletişim kurduğu bir ortamdır sosyal medya. Onun için sosyal medyanın çok ama çok iyi kullanılması ve bunu ülkenin geleceği için kullanılması gerekiyor. Nefret tohumlarının değil barış ve kardeşlik heyecanlarının yerleşmesi için kullanılması gerekir.

"Gerçek hayatta şuç ise sanal alemde de suçtur"
Prensip şudur; bir şey gerçek hayatta suç ise sanal alemde de suçtur."Türkiye’nin bilişimde genç bir ülke olduğundan avantajlarının da çok olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Dolayısıyla biz bilişimde çok hızlı hareket ederek fark oluşturabiliriz. Bu kapsamda gerek devlet, gerek özel, hangi proje olursa olsun büyük küçük demeden destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz. Gençliğe yapılan yatırımı en önemli yatırım olarak görüyoruz." diye konuştu.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster