BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknoloji SoftBank'tan 960 milyon dolarlık yapay zekâ yatırımı----

SoftBank'tan 960 milyon dolarlık yapay zekâ yatırımı

 SoftBank'tan 960 milyon dolarlık yapay zekâ yatırımı
24 Nisan 2024 - 08:04 www.finansgundem.com

SoftBank, Japon diline özgü "dünya standartlarında" bir üretken yapay zeka modeli geliştirmek istiyor ve bilgi işlem tesislerini güçlendirmek için önümüzdeki iki yıl içinde 960 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor.

OpenAI'nin Chat GPT'si gibi büyük dil modellerinin (LLM) eğitimi, Japon teknoloji şirketi SoftBank'ın ABD'li çip devi Nvidia'dan satın almayı planladığı gelişmiş grafik işlem birimleri gerektiriyor.

Nikkei'nin haberine göre 150 milyar yenlik (960 milyon dolar) yatırım, 2024 ve 2025 yıllarında Japon diline özgü "dünya standartlarında" bir üretken yapay zeka modeli geliştirmek için harcanacak ve SoftBank'ın geçen yıl bilgi işlem altyapısı için harcadığı 20 milyar yene eklenecek.

Nikkei, son yatırımın herhangi bir Japon şirketi tarafından yapılan türünün en büyüğü olduğuna inanıldığını ve tamamlandığında SoftBank'a ülkedeki en güçlü bilgi işlem yeteneklerini kazandıracağını ekledi.

Nikkei Asia'nın bir başka raporuna göre, teknolojiye artan ilgiye rağmen Japonya'da LLM'yi inşa etmek için gereken yüksek performanslı süper bilgisayarlara sahip özel şirketler bulunmuyor.

SoftBank'ın rapor edilen yatırımları bu durumu değiştirebilir ve uluslararası oyuncuların pazara girmeye çalıştığı bir dönemde Japonya'ya üretken yapay zeka alanında güçlü bir yerli oyuncu kazandırabilir.

SoftBank net zararını düşürdü

 

SoftBank'tan satın alma hamlesi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)