Ana SayfaTeknolojiAmaç Türk Zuckerbergler yetiştirmek---

Amaç Türk Zuckerbergler yetiştirmek

4 / 8
Amaç Türk Zuckerbergler yetiştirmek
17 Eylül 2013 - 15:15 www.finansgundem.com


18 yaşına gelmeden milyoner olan girişimciler    
Bu işe bir hayalle başladıklarını, ‘Türkiye’de bir kişi bile uygulama geliştirmeyi öğrense fark yaratır’ anlayışıyla yola çıktıklarını, gelinen noktada ise 120 bin kişiye ulaşmaktan dolayı gurur duyduklarını söyleyen Tamer Özmen, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’nin ilk ve tek ücretsiz uygulama eğitimi veren en büyük sanal kampüsü Açık Akademi, Microsoft Türkiye'nin kendi geliştirdiği ve tüm dünyada örnek gösterilen projelerden biri oldu, pek çok insanın hayatını değiştirdi. Mezunlarımız arasında Türkiye’nin pek çok yerinden, hatta yurtdışından kahramanlarımız var. Dünyaya baktığınızda da benzer bir eğilim görüyorsunuz. Dünya 18 yaşına gelmeden milyoner olan girişimcileri konuşuyor. İyi fikirler, daha ilk yılını doldurmadan milyonlarca dolarlık talepleri peşinden koşturuyor. Uygulama geliştirme ve yazılım dersleri İngiltere’de ve Estonya’da ilkokul müfredatına kadar girmiş durumda. Bizim de uzun vadeli hedefimiz, bugün açıkladığımız yeni programlarla lise seviyesine taşıdığımız uygulama geliştirme eğitimini ilkokullara kadar indirmektir. Biz de istiyoruz ki çocuklarımız klavye tutmaya başladıkları günden itibaren yazılım geliştirmeye ilgi duysun. İlkokulda da yazılım dersleri olsun, çocuklarımız dijital devrimi atlamasın.” 
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster