Ana SayfaBankacılıkBankacılar 2019 için temkinli ama iyimser---

Bankacılar 2019 için temkinli ama iyimser

7 / 14
Bankacılar 2019 için temkinli ama iyimser
31 Aralık 2018 - 11:48 www.finansgundem.com

KONKORDATO SÜRECİ

Ekonomik göstergelerin volatil seyrettiği dönemlerde şirketlerin etkilenmesi normal. 2018 yılında ise bu sayıda ciddi artışlar gözlendi. Ancak bu şirketlerden iflasa dönenler sınırlı sayıda. Bunun yanında bazı şirketlerin konkordato sürecinden çıkarak alacaklı bankalarla yeniden yapılandırma çalışmalarına adım attıkları ifade ediliyor.

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, "Aslında konkordato süreci uzun soluklu bir süreç ve risk seviyesi hakkında yorum yapabilmek için zamana ihtiyaç var. Şu noktada yorum yapmak çok sağlıklı olmaz. Öte yandan firmalar için maliyetli de bir süreç ve son düzenlemelerle birlikte daha da maliyetli hale geldi" diyor. Erbil, bu maliyetler dikkate alındığında konkordatoyu tercih eden firma sayısının da azalmasını bekliyor. Fuat Erbil, "Aksiyon planları, yapılandırmalar, ne gerekirse birlikte yapacağız. Birlikte çözüm önerileri geliştirerek, hem müşterilerimizin hem de sektörümüzün kayıplarını azaltmak önemli odak noktalarımızdan" diyerek sözlerini tamamlıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster