Ana SayfaBankacılıkBankacılar 2019 için temkinli ama iyimser---

Bankacılar 2019 için temkinli ama iyimser

3 / 14
Bankacılar 2019 için temkinli ama iyimser
31 Aralık 2018 - 11:48 www.finansgundem.com

DENGELENME SÜRECİ

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, 2019 için, "Karamsarlığa gerek yok, dengelenme sürecine girdik" vurgusu yapıyor. Binbaşgil, "Enflasyon düşme trendinde. Yıllık enflasyonun 2019'da daha da gerilemesini bekliyoruz. Dış ticaret dengesi iyileşiyor. Buna bağlı olarak, cari dengemizdeki olumlu seyri de memnuniyetle takip ediyoruz" diyor.

2019 yılı sonunda cari işlemler açığının belirgin ölçüde azalacağını aktaran Binbaşgil, kurda yaşanan aşırı oynaklığın da azaldığını hatırlatıyor. Faiz cephesinin ise hala yüksek ama düşme trendinde olduğunu anlatan Binbaşgil, bu iyileşmeleri sürekli kılacak yapısal önlemlerin üzerinde çalışıldığını aktarıyor. Binbaşgil, kredi büyümesiyle ilgili olarak ise şu yorumu yapıyor: "Sektördeki kredi büyümesi 2018'de düşük gerçekleşti. Bunun temel nedenleri yüksek faiz, kurdaki dalgalanmalar ve düşük yatırım iştahıydı, inanıyorum ki, 2019 kredi büyümesi açısından daha iyi bir yıl olacaktır. Bankacılık sektörü her zamanki gibi güçlü ve likittir. Kredi talebini karşılayabilecek kapasitededir."

2019 yılı, büyüme beklentilerinin sınırlı olduğu bir dönem olmakla birlikte risk iştahının da dengelenmesi bekleniyor. 2019'un, kredi riski yönetimi açısından da daha sıkı tahsis kurallarının işletileceği, yakın takip portföylerinin daha dikkatli izlenerek alınacak ilave aksiyon planlarıyla NPL gelişiminin kontrolünün hedefleneceği bir yıl olacağı banka genel müdürlerince ifade ediliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster