Ana SayfaBankacılıkAktifbank sigortacılığa da girdi---

Aktifbank sigortacılığa da girdi

3 / 8
Aktifbank sigortacılığa da girdi
01 Nisan 2013 - 21:49 www.finansgundem.com

Bankanızın büyüme modeli nasıl şekilleniyor? Hangi alanlardan büyüme bekliyorsunuz?
hedefimiz atletik bir büyüklük, obezlik değil… Dünyada bankacılığın şekil değiştireceğini ve çok büyük yapıların sıkıntıyla karşılaşacağını düşünüyorum. Biz gövdeyi büyütmeden değişim dalgalarını karşılamayı hedefliyoruz. Bizim bu şekilde sörf yapan yapıyı sürdürmemiz lazım.
Aktif Bank, 2010’da perakende bankacılığa girdi. Bu kadar kısa bir sürede perakende bankacılıkta 13’üncü banka olduk. Perakende, güçlü büyümeyi ve yenilikleri sunmayı sürdüreceğimiz bir alan. Şubesiz yapımızla 250 bin kişiye krediyi kullandırdık. Yine 500 binin üzerinde müşterimizin para transferini gerçekleştirdik. Ulaşım kartları alanında 3,5 milyon kart kullanıcımız mevcut. 2013’te kredi kullandırdığımız müşteri sayısında 500 bin kişiyi buluruz. Para transferi hizmetimizde de bir milyon müşteriyi yakalarız. Temassız ulaşım kartlarında da 5 milyon kullanıcı rakamını deviririz. Yeni platform ve ürünlerde büyümemiz devam edecek.
Nedir bu yeni ürünler ve platformlar?
Küçük işletmeler için yeni bir platform oluşturduk. Bu platformu, 5 binin üzerinde küçük işletme kullanacak. B’B, B’C modeli iş yapacağız, yani biz KOBİ’lere, onlar da müşterilerine hizmet verecek. Bu şekilde 2013 sonunda tüm Türkiye’de 10 binden fazla noktada olacağız. Butik görünen ama aslında kitle üretimi yapan bir yapıyız.
UPT (Ucuz Para Transferi) ürünümüzün yabancı para ve elektronik versiyonları da bu yıl devreye girecek. Türklerin yoğun yaşadığı koridorlara, Almanya ve benzer ülkelere odaklandık.
yatırım bankacılığında da öncü pozisyonumuzu sürdüreceğiz. Piyasayı yeni enstrüman ve kurumlarla tanıştıracağız. Öncüsü olduğumuz yatırım araçlarıyla 2099’dan bu yana 40 milyar dolarlık yatırım enstrümanını yatırımcılarla buluşturduk. Bu yıl yaklaşık 2 milyar dolar civarında yatırım bankacılığı enstrümanlarıyla mevcut firmaları desteklemeye devam ederiz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster