Ana SayfaRöportajlar‘Afrika fatihi’ Türk Yusuf Öztürk konuştu---

‘Afrika fatihi’ Türk Yusuf Öztürk konuştu

8 / 9
‘Afrika fatihi’ Türk Yusuf Öztürk konuştu
04 Temmuz 2014 - 11:47 www.finansgundem.com

“KONUT ÜRETİMİNİN NEREDEYSE YÜZDE 50’Sİ YURT DIŞINA YAPILIYOR”

-Türkiye’nin yeni konut ihtiyacı ne kadar? Özellikle İstanbul’daki süre gelen inşatlar sizce yerinde mi, eksik mi, fazla mı?

Yusuf Öztürk: Türkiye’nin şu anda konut alımı arz talep dengesinde arzı çok olan, talebi az olan bir kent burası. Ve Türkiye’nin tamamı konuta doydu. Şu andaki konut üretiminin neredeyse yüzde 45-50’si yurt dışına planlanarak yapılıyor. İstanbul’da şehir merkezlerinde yapacağınız her konutun alıcısı zaten Türk’ten olur. Yabancı olmaz. Ama kırsala geliştirerek yaptığınız projelerin (Beylikdüzü, Esenler, Bahçeşehir) yüzde 80 alıcısı yurt dışındandır. Dolayısıyla da üretilen arzın yüzde 55-60’ı yurt dışına planlanarak yapılıyor. Bu söylediğim İstanbul için tabi ki.

“SEÇİMDEN SONRA EV ALMAK İÇİN UYGUN ZAMAN”

-Ev almak için doğru zaman ne zaman?

Yusuf Öztürk: Bu seçim öncesi değil tabi ki. Bence seçimler bitip bir ay geçer oturursa konut alınabilir. Çünkü şu anda çok dengesiz bir fiyat skalası var. Şimdi eskiden Emlak Bank bir proje üretirdi. Ataköy’de 400 bin liraydı, Şirinevler’deki bir ev 40 bin liraydı. Şimdi bu denge değişti. Şirinevler’de de 400 bin lira, Ataköy’de de 400 bin lira. Yani insanların beğeni ve arzuları değişti. Artık proje arzuluyorlar ve sosyal olanaklara bakıyorlar. Ama dediğim gibi seçimden sonra konut alımı için piyasa daha da rahatlayacak.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster