Ana SayfaRöportajlar‘Afrika fatihi’ Türk Yusuf Öztürk konuştu---

‘Afrika fatihi’ Türk Yusuf Öztürk konuştu

2 / 9
‘Afrika fatihi’ Türk Yusuf Öztürk konuştu
04 Temmuz 2014 - 11:47 www.finansgundem.com

“189 ÜLKEDE FARKLI BAĞLANTILARI OLAN BİR FİRMAYIZ”

-Önce sizi tanıyalım, sonra Öztürk Holding’in kuruluş hikayesini anlatır mısınız?

Yusuf Öztürk: Biz aile şirketi olarak 1989 yılında kurulduk. Ben Amasya doğumluyum, subay bir babanın oğluyum. Dört kardeşiz. Diğer kardeşlerim de farklı farklı şirketlerin başındalar. Bizim belki 50 yıllık bir maceramız yok ama, 25 yıllık bir maceramız var ticari hayatta.  1995’te İTÜ Elektrik Elektronik Bölümü’nden mezun olduktan sonra şirketin başına geçtim. 2004 ve 2006 senesinde Dünya ve Türk İşadamları Birliği başkanlığı yaptım. Bu kapsamda uluslararası sektörlerden ve iş konseylerinden bağlantılarımız oldu. Zaten Afrika’ya açılmamızın sebeplerinden biri de budur. Yani şunu rahatlıkla söyleyebilirim, yurt dışı konjonktüründe bir çok firmayla bağlantımız var. 189 ülkeyi gezdim ve 189 ülkede farklı bağlantıları olan bir firmayız. Tabi ki yavaş yavaş açılıyoruz ve kabuğumuzu yırtıyoruz. Bizim amacımız bu ülkelerle iş yaparken kendi başımıza narsist duygularla iş yapmak değil, tam tersine bütün Türkiye’deki iş yapan insanları da oralara çekmek. Bizim böyle bir misyonumuz var.

Bizim şu anda faaliyet gösterdiğimiz altı Afrika ülkesi var. Bunlar Gine, Gana, Kamerun, Angola, Tanzanya, Zambiya ve Sudan. Buraların hepsinde ofislerimiz ve çalışan personelimiz var. Bütün bu bölgenin nabzını tutuyoruz. Gelecek 50 yılda bütün ekonomilerin Afrika’da olacağını düşünüyorum. O yüzden de Afrika bizim için iyi bir pazar. Çünkü tüketim toplumu. Ne verirseniz alabilecek bir toplum. Dolayısıyla bu noktada ne üretirseniz yok edebileceğiniz tek kıta burası. Onun için de buraya çok büyük yatırımlarımız var. 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster