Ana SayfaRöportajlar‘Afrika fatihi’ Türk Yusuf Öztürk konuştu---

‘Afrika fatihi’ Türk Yusuf Öztürk konuştu

3 / 9
‘Afrika fatihi’ Türk Yusuf Öztürk konuştu
04 Temmuz 2014 - 11:47 www.finansgundem.com

“AFRİKA’DA DOKUZ YILDAN BERİ AKTİFİZ”

-Afrika maceranız ne zaman başladı?

Yusuf Öztürk: Biz Afrika’da dokuz yıldan beri varlığımızı sürdüren bir firmayız. Esasında Afrika’ya gitme sebebimiz bir Fransız firmasıyla başladı. Fransızlar yıl sonu vergi fazlası olan paralarını, bu tip geri kalmış ülkelerde hastane yapımında kullanmak üzere bir proje üretmişti. Bu projenin ilk ayağı Gine, Mali, Burkina Faso, Benin, Togo, Kongo, Orta Afrika Cumhuriyeti, Demokratik Kongo ve Madagaskar’dı. Toplam 60 hastane. Bu projenin ilk etabında biz görev aldık. Sonrasında da bizim için yoğun bir şekilde Afrika macerası başlamış oldu. Biz sadece Afrika’da değiliz. Afrika’nın dışındaki ülkelerde de varız. Ortadoğu’da ve Türkiye Cumhuriyetlerinde de varlığımızı sürdürüyoruz. Ama Afrika bizim için çok önemli bir pazar.

“İNGİLTERE’DE LONDRA MERKEZLİ YÜZDE 100 KENDİ BANKAMIZ VAR”

-İnşaat dışında neler yapıyorsunuz?

Yusuf Öztürk: Biz bir tek inşaat sektöründe yer almıyoruz. Mesela finans sektöründe bir offshore bankamız var İngiltere’de. Londra merkezli. Uzun yıllardan beri de bu bankanın yüzde 100 sahibi benim. Türkiye Cumhuriyeti ile bir takım işler yapmış bir banka. Biz geçmişte de finans sektöründe bir çok iş yaptık. Bizi Türkiye’de bütün bankacılık sektörü tanır. İyi işler yaptık onlarla birlikte. O yüzden Türkiye piyasasında taahhüt anlamında iyi bir firmayız. Bu İngiltere’deki banka dışında iki banka alma işimiz daha var. Biri Moldovya’da biri Hırvatistan’da. Şu anda bu iki bankayla bütün protokollerimizi bitirdik ve sonuçlandığı zaman sizlerle paylaşacağız. 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster