Ana SayfaRöportajlar‘Afrika fatihi’ Türk Yusuf Öztürk konuştu---

‘Afrika fatihi’ Türk Yusuf Öztürk konuştu

6 / 9
‘Afrika fatihi’ Türk Yusuf Öztürk konuştu
04 Temmuz 2014 - 11:47 www.finansgundem.com

“750 MİLYON DOLARLIK 564 KM  DUBLE KARAYOLU”

-Türk ekonomisinin ve ekonomi basınının gündemine oturan Kamerun’daki “Ebolowa-Akom2-Kribi ve Bertouri-Kentzou Double Karayolu Projesi”nin ihale sürecini anlatır mısınız? Yasal ve politik ne gibi zorluklarla karşılaştınız, bunları nasıl aştınız? Yollar ne zaman trafiğe açılacak?

Yusuf Öztürk: Bertouri-Kentzou Double Karayolu Projesi toplam 564 km  ve üç etaplı bir yol. Proje büyüklükleri 189, 193, 195 km ve üç bazdan oluşuyor. Duble yol gidiş gelişli. Üç bazda olmasının sebebi de istimlak tan kaynaklı. Toplam maliyet 750 milyon dolar seviyesinde.  Eksi artı yüzde 10 balans edebilir. Toplam proje beş yıl ve üç etapta bitecek.  Bu 564 km’lik yolun tamamı hazır ve şu anda birinci etap başlıyor. İkinci etapta yüzde 90 seviyesine geldi.

Bu projede birçok üretici bundan faydalanacak çünkü ekipmanların neredeyse hepsi Türkiye’den gidecek. Bu anlamda Türkiye’den gidecek olan ve Türkiye’den yatırımını bu iş için yapacak olan birçok firma da ürünlerini bizim gibi pazara sokmuş olacak. Bu firmalar için çok büyük bir avantaj. Bu vesileyle de Afrika’yı tanıyacaklar.

Bu arada bizim çalıştığımız ülkeler son derece güvenlikli. Bir Orta Afrika gibi, Nijerya gibi değildir. Avrupa kültürü ile yetişmiş insanlardır. Kültür seviyeleri belki de Türkiye’nin üzerindedir. Çünkü her kişi en az iki dil biliyor.

Bütün personel Türkiye’den gidecek. Sadece yardımcı elemanlar oradan kullanılacak. Yani daha ağır işçiler ve düz işçiler oradan kullanılacak.

Toplam ekibimiz 2 bin kişiyi bulur. Türkiye’den gidecek olan sadece yüzde 20. Aslında bizim sözleşmemiz gereği yüz 100 Türk personel kullanma zorunluğu var. Ama biz yüzde 100 Türk çalışan götürmektense, o ülkedeki bölge halkını da kullanıp, oradaki kalkınmaya da yardımcı oluyoruz. Yani teknolojinin dışında işgücü ve istihdam götürüyoruz.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster