Ana SayfaRöportajlar‘Afrika fatihi’ Türk Yusuf Öztürk konuştu---

‘Afrika fatihi’ Türk Yusuf Öztürk konuştu

7 / 9
‘Afrika fatihi’ Türk Yusuf Öztürk konuştu
04 Temmuz 2014 - 11:47 www.finansgundem.com

“SAYIN BAŞBAKANIMIZIN DA BİLGİSİ DAHİLİNDE SUUDİ ARABİSTAN’DA ÇOK GURUR VERİCİ BİR İŞ ALDIK”

-Diğer kıtalarda da kazandığınız, bitmiş ya da yürüyen projeler var mı?

Yusuf Öztürk: Şu anda lokalde ofislerimizin olduğu ülkelerin hepsinde işlerimiz var. Hepsi de çok ciddi ve hatırı sayılır işler. Şu anda onların hepsinin hesaplamasını yapıyoruz ve birçoğu da başlamış durumda. Mesela Irak’ta 11 projemiz var.  Bağdat’ın merkezi başta olmak üzere Selahaddin ve  Ambar şehirlerinde. Bunun dışında Suudi Arabistan, Kuveyt ve Türkmenistan’da  da projelerimiz var ve hepsinin de ruhsatları alınmış durumda.

-Söz konusu 750 milyon dolarlık ihale aldığınız en büyük proje mi?

Yusuf Öztürk: Şu anda Suudi Arabistan’da aldığımız bir işimiz var ve çok ciddi, müthiş bir iş. Sayın Başbakanımızın da bilgisi dahilinde, çok gurur verici bir iş. İnşallah çok yakında açıklayacağız.  Sözleşmeler imzalandı, ruhsatları aldık.

-Türkiye’de neler yapıyorsunuz?

Yusuf Öztürk: Türkiye’de tabi ki varız. Türkiye’de 5 milyon 320 metrekare taahhüt yapmış bir firmayız. Taahhüttün hem sözcük anlamını, hem de yerinde yapmayı çok iyi bilen bir firmayız. ‘Yap- sat’çı ya da, ‘sat-yap’çı bir firma değiliz. Bu güne kadar bir TL banka kredisi kullanmamış tek firmayız. Şu zamana kadar hep kendi özsermayemizle hareket ettik.

Türkiye’nin ilk kentsel dönüşüm projesinin sahibiyiz. Esenler Havaalanı Mahallesi’nde. İki sene oldu. Yıkımları birinci senesinde yaptık. Fakat birinci senenin sonunda büyük parseller de istimlak sorunları çıktı.  Belediye bu konuda çok sıkıntı duydu. Kat karşılığı anlaşmaya göre müteahhittin payı yüzde 30’lara düşünce biz ‘affımızı istedik’ ve çekildik. Şu anda işi TOKİ ve Emlak Konut’la çözmeye çalışıyorlar. Tabi biz hala işin içerisindeyiz ve süreci takip ediyoruz. Çünkü  istimlakler henüz bitmedi. Şu anda takipçisiyiz ama bize çok hevesli misiniz derseniz, çok hevesli değiliz. 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster