Ana SayfaRöportajlar‘Afrika fatihi’ Türk Yusuf Öztürk konuştu---

‘Afrika fatihi’ Türk Yusuf Öztürk konuştu

5 / 9
‘Afrika fatihi’ Türk Yusuf Öztürk konuştu
04 Temmuz 2014 - 11:47 www.finansgundem.com

“ÖNÜMÜZDEKİ 30 YILI KAPALI GİŞE OYNUYORUZ”

-Proje sepetiniz dolu mu?

Yusuf Öztürk: Elimizde çok proje var ve kimse ukalalık olarak algılamasın ama 30 yılımızı kapalı gişe oynuyoruz. Elimizdeki projeler bize yeter ve daha da üstüne koymuyoruz. Belki yüzlerce ülkeden talep alıyoruz bu konuda. Biz elimizdeki işlere şu an Türkiye’deki piyasada bu işi yapan işin ehli olmuş, profesyonelleşmiş firmaları ön taleple alıyoruz. Bunun dışında yurt dışındaki firmaları davet ediyoruz. Geliyorlar, görüşüyoruz, taşeronluk anlamında.

Bizim yaptığımız işe bir nevi ‘fahri elçilik’ de diyebilirsiniz. Mesela devlet büyüklerimiz bize soruyorlar, “Afrika’daki ne kadar etnik grup var ya da kaç tane kabile var?” diye. Ya da ülkenin ekonomisi,  nüfusu hakkında bizden bilgi alıyorlar. Birçok Afrika ülkesi için yapıyoruz bunu.

Bizim iş yaptığımız ülkeler stratejik ve denize yüzü olan Batı Afrika, Güney Afrika ve Güney Doğu Afrika ülkeleri. Biz Arap bölgeleri tarafında yokuz. Açıkça söylemek gerekirse de çokta girmek istemiyoruz. Bizim bulunduğumuz ülkelerde şöyle bir avantaj var,  her bir ülke sırtında beş ülke taşıyor.  Bugün Gine’deyseniz Gine, Gambiya, Mali bunları sırtında taşır. 

Bakın buradaki ülkelerin hiçbirinde kendi havayolu şirketi yok, donanması yok ve bu ülkeler dünya haritasında unutulmuş, karanlık bir kıta esasında. Ama şimdi canlanıyorlar. Bütün dünya gelecek 50 yılda buraya muhtaç olacak. Çünkü tek üretim yeri Afrika olacak. 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster