Ana SayfaMakro Ekonomi12 sektöre siyasetin faturası ne oldu?---

12 sektöre siyasetin faturası ne oldu?

5 / 13
12 sektöre siyasetin faturası ne oldu?
01 Eylül 2015 - 08:31 www.finansgundem.com

BİLİŞİM

Taksit sınırı sektörü vurdu
Bilişim sektörü 2014 yılını 69,4 milyar TL büyüklükle kapatmıştı. Yıllık yüzde 12,1 büyümeyle çift haneli büyüme ivmesini sürdüren sektörün bilişim ihracatı da 1,3 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Toplam sektör büyüklüğünü 48,9 milyar TL ile iletişim teknolojileri, 20,4 milyar TL ile bilgi teknolojileri oluşturdu. Bu rakamlarla 2015'e büyüme beklentisiyle başlandı ancak sektörde geçen yıldan kalan taksit sınırlamasının yanı sıra döviz kurundaki artış ve siyasi belirsizliklerle birlikte beklentiler revize edildi. 2015 yılı başındaki tahminlere göre TL bazında sektörde yüzde 11-15 arasında büyüme bekleniyordu. Donanım pazarının mobil olmayan tarafında bu yıl büyümeye erişilemediğini gördüklerini ifade eden Index Grup CEO'su Erol Bilecik, "Bu alanda yaklaşık yüzde 1-2 arası bir büyüme beklenirken, maalesef şu anda eksi yüzde 1-2 şeklinde devam eden bir sürecin içindeyiz" diyor.

KUR ARTIŞI NEGATİF ETKİLİYOR

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) Başkanı Kemal Cılız da, bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe bu yıl daha temkinli bir büyüme olacağını belirterek, "Seçim sonrasında bir hızlanma olmasını öngörüyorduk ancak süreç devam ediyor. Son günlerde yaşanan döviz kurlarındaki hareketlilik 2015 yılı büyümesini negatif olarak etkileyebilir" diye konuşuyor.
ASUS Sistem iş Grubu Türkiye Ülke Müdürü Bora Aras ise "Bilgisayar ürünlerinde yıl sonu hedeflerinde adetsel bazda beklentimiz yaklaşık yüzde 25 oranında azaldı" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster