Ana SayfaMakro Ekonomi12 sektöre siyasetin faturası ne oldu?---

12 sektöre siyasetin faturası ne oldu?

4 / 13
12 sektöre siyasetin faturası ne oldu?
01 Eylül 2015 - 08:31 www.finansgundem.com

LOJİSTİK

TIR'LAR GERİ VİTESTE

Hemen her sektörün çözüm ortağı olan lojistik sektörü açısından işler bir süredir iyi gitmiyor. Tahminlere göre 80 milyar doları aşan hacmi olan ve 2 binin üzerinde irili ufaklı şirkete ev sahipliği yapan lojistik sektörü, özellikle dış ticaretin seyrinden direkt olarak etkileniyor. Dış ticareti zora sokan Ortadoğu'daki sorunlar nedeniyle sektör sıkıntılı günler yaşasa da, yeni pazarlara yönelerek 2014'ü yaklaşık yüzde 10'luk bir büyüme performansıyla kapatmıştı. Dış ticaretten bağımsız bir hedef koyması çok fazla mümkün olmayan lojistik sektörü, olumsuz şartlara rağmen bu yıl için yüzde 10 büyümeye odaklanmıştı. Fakat bölgesel güvenlik sorunları, siyasi krizler, yakın komşularla ilişkilerin kötüye gitmesi ve ihracatta istenen performansın yakalanamaması bunu pek mümkün kılmıyor. Hatta ortaya çıkan ilk yedi aylık veriler sektörün bir önceki yıla göre eksi pozisyonda olduğuna işaret ediyor. Sektör temsilcilerinden aldığımız bilgilere göre bu yıl yüzde 7 gibi bir gerileme söz konusu.

"2016'TI PLANLAYAMIYORUZ"

Uluslararası Nakliyatçılar Derneği'nin (UND) verilerine göre, güzergah bazlı sefer sayılarına bakıldığında Batı'da yüzde 3 azalış, Orta Asya'da yüzde 6 azalış, İran'da yüzde 26 artış, Irak'ta ise yüzde 19 düşüş var. UND icra Kurulu Başkanı Fatih Şener, şunları söylüyor: "Şu ana kadarki göstergeler durumun pek parlak olmadığını gösteriyor. Umudumuz ihracatın ve ithalatın dengeli bir şekilde artması ve bizim de bunları hızlı bir şekilde müşteriye ulaştırmamızdır. Bölgesel krizler ve riskler 2016 için bir planlama yapmamıza izin vermiyor."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster