Ana SayfaMakro Ekonomi12 sektöre siyasetin faturası ne oldu?---

12 sektöre siyasetin faturası ne oldu?

10 / 13
12 sektöre siyasetin faturası ne oldu?
01 Eylül 2015 - 08:31 www.finansgundem.com

TURİZM

DARBE ÜSTÜNE DARBE YEDİ

Türkiye, turizmde son yıllarda yakaladığı çift haneli büyümesinde bu yıl hız kesti. IŞİD nedeniyle yaşanan olumsuz gelişmeler, Rus Rublesi'nin değer kaybının yarattığı ekonomik sorunlar, terör olaylarının yarattığı tedirginlik, komşu Yunanistan'ın yaşanan krizle birlikte fiyatlarını indirmesi gibi nedenlerle hedefler revize edildi. 2014 yılında 37 milyon turist ağırlanırken bu yıl bu rakamın iki haneli büyümesi hedeflenmişti. Ancak beklenen olmadı. Geçtiğimiz yılın ocak-haziran döneminde 15 milyon 238 bin turist gelirken, bu yılın aynı döneminde bu rakam yüzde 2,25'lik düşüşle 14 milyon 894 bine geriledi. TÜİK verilerine göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 6,2 artarak 34,3 milyar dolar olmuştu. Bu yıl ise turizm gelirinde yaklaşık yüzde 10 düşüş bekleniyor.

FİYATLAR GERİLEDİ

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, sektörün turist kaybı ile birlikte yüzde 30'lara varan oranda fiyat erozyonu yaşadığını vurguluyor. Siyasi ortamın düzelmesi halinde sektörün 2016 yılında toparlanabileceğine dikkat çeken Ayık, "Terör olayları, Suriye'deki gelişmeler olmasa Türkiye turizmde artıya geçerdi. Bu yıl kayıp bir yıl" diyor.
Elite World Otelleri Zincir Genel Müdürü Ünsal Şinik ise Batılı ülkelerin peş peşe Türkiye'ye seyahat uyarıları yayınlamalarının turizm potansiyeline olumsuz yansıdığına dikkat çekiyor. Şinik, bunun önümüzdeki altı ayda İstanbul'a gelen yabancı ziyaretçi sayısının geçen yıla oranla yüzde 25-30 azalmasına neden olabileceğini söylüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster