BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZiraat Bankası çiftçinin tarlasını satışa çıkardı----

Ziraat Bankası çiftçinin tarlasını satışa çıkardı

Ziraat Bankası çiftçinin tarlasını satışa çıkardı
21 Ocak 2021 - 15:52 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası borcunu ödeyemeyen çiftçilerin tarlalarını satışa çıkardı

Ziraat Bankası, borçlarını ödeyemeyen çiftçilerden eline geçen 890’ı tarla, 120’si arsa toplam 1940 gayrimenkulü satıyor. Aydın Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendiroğlu, çiftçinin borçlarının taksitlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye'de tarım ve hayvancılığı desteklemek için kurulan Ziraat Bankası’nın internet sitesinde, borcunu ödeyemeyen çiftçilerin el konulan tarla ve bağ bahçeleri satılıyor.

Sözcü gazetesinden Latif Sansür'ün haberine göre bankanın internet sitesindeki ilanlarda 890'ı tarla bağ ve bahçe, 120'si arsa toplam 1940 gayrimenkul satışta bulunuyor.

Türkiye'nin her yerinden gayrimenkullerin yer aldığı ilan sayfasında 10 bin liralık buğday tarlaları da var, 1 milyon liralık bahçeler de. Satışa çıkarılan tarla, bağ ve bahçelerin çiftçilikle ilgisi olmayanların eline geçmesinin tarımcılığı olumsuz etkilediği belirtiliyor.

Bloomberg'in haberine göre Karar bazı bankalar tarafından da destek buluyor. Garanti Bankası Genel Müdürü Recep Baştuğ Aralık ayında verdiği bir söyleşide temettü dağıtımı kısıtlamalarında gevşemeye gidilmesinin yatırımcıların bankacılık sektörüne olan iştahını sürdürmeleri için destekleyici olacağını söylemişti.

Bankalara temettü kısıtlamasının gevşetilmesi gündemde

TCMB yılın ilk kararında faizleri değiştirmedi

BDDK: Bankacılık sisteminde mevduat ve krediler arttı

Kamu mevduat bankaları döviz açığında düşüş sürüyor

Hane halkı 1 milyar dolar döviz bozdurdu

 

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rifat Türkmen28 Ocak 2021 21:11

    Ziraat Bankası Çiftçinin herzaman yanında eğer çiftçilik belgeniz varsa çiftçi kayıt sistemine kayıtlıysanız 50bin tl'ye 0 faizde destek kredisi açıyor 0 faiz ya kim kime 50 bin tl verip 1 sene faiz almaz, faiz şuan 17 ler de arta da bilir. damlama sistemi kredisi 0 faiz bunları araştırıp kullanıpta parayı başka işlerde yiyorsanız batıyorsanız Ziraat bankası suçlu değildir. Çiftçinin Önündeki en Büyük handikap doğru düzgün bi tarım politikasının olmamasıdır. Ürettiğimizi Satamamaktır. Çiftçi kayıt sistemi amacına hizmet etmiyor sorun bu

  • Ümit alp 22 Ocak 2021 15:12

    En az 2 milyon çiftçi var içlerinden bin tanesi aldığı parayı başka işlerde kullanıp batirsin veya işin rast girmesin sen tut odeyemeyinleri algı yap Ödeseydi aldığı parayı o kadar borcunu ödeyen çiftçi enayimi .

  • Kayserili 22 Ocak 2021 13:52

    Arkadaslar o kadar zenginin vergi borclari yapilaniyor coftciye gelince tarlasi evi hacizle satisa cikariliyor 3 5 cok bilmis arkadas var ciftcinin malı haciz edilmezmis ziraat bankasi haciz edip satiyo bile herkesin duzu kuru konusuyo

  • AKIF 22 Ocak 2021 08:40

    SPK VE BORSA GUNDEM EKONOMİ EDİTÖRÜ ALLAHANIZDAN BULUN KONTRMATİK İNNEVO YESİL HOLDİNG İNTEMA FMİZP KONYA JANT  HİSSELERİNDE MANÜPÜLASYON VAR EL KOYUN ÖMÜR BOYU DUA EDERİM İNNOVA YATIRIM VE KONTRMATİK  YESİL YAPRAK KONYA İNTEMA6 AY İNTERNET YASAGI YAPANLARI ACIKLAYIN HALA TACAN TAVAN GİDİYOR İSLEM YASAGI GETİRİN LÜTFEN ÖMÜR BOYU DUA EDERİM

  • Nedim22 Ocak 2021 08:35

    Buralar da ekim falan yapmıyorlar!  Bu arazileri  değeri artar diye almışlar; dikkat edin çoğusu turistik bölgelerde.  Alanlar da çiftçi değil zaten.  Kimse kusura bakmasın da kafasında kırk tilki dolaştırıp ta  külah giydirmeye kalkarsan öyle bir oturursun ki bir daha ağzını bile açamazsın.  Sözcü gazetesinde doğru bir haber bulamazsınız!  İnanmak isteyen ahmak takımı ki bazı bunaklar bu gazeteyi okuyunca kendilerini aydın falan zan ediyor.  Bu daha da vahim bir durum.  Ki bunların arasında öyle  cahil tipler var ki asgari ile askeri kelimesini  dahi ayırt edemez. Kendi cahilliklerini  gizlemek için bunu yaparlar.

  • hüdaverdi22 Ocak 2021 09:33

    tamam canım sen git biraz daha o malum gazeteleri oku biraz daha kendinizi boş boş pohpohlayın olmayan şeylerin mutluluğunu yaşayın. dert etme yorma kendini. Ahmak diyerek de kendini rahatlatmak istiyorsan devam et. Sonuçta artık ülkemizde klavye başında ahlaki değerlerini yitirmiş bir grup oluştu. 

  • baturayersin21 Ocak 2021 22:08

    çifcinin tarlasını traktörü kanunun hac edilemez çifci bunun bile bilicinde degil 

  • Kayserili22 Ocak 2021 13:46

    Ciftcinin mali traktörü nasil haciz edilmiyo ziraat bankasi 1tek ev var onu bile satışa cikariyo kim dio cikaramaz die

  • Biliyorum21 Ocak 2021 21:06

    Ben sebze-meyve işiyle uğraşıyorum en az tanıdığım on kişi Çektikleri krediyi Antalya’nın pavyonlarında kumarhanelerin de harcadılar şimdi de sefillerdeler tabii ki banka el koyar ağlamak nafile

  • Bir yorum22 Ocak 2021 08:39

    Sen neden gizledin?  Gerzeğe bak oraya bir ad yazınca  yazılan % 100  doğru mu oluyor.  İstersen T.C kimlik no su da yazsın.  Foyan meydana çıktı rahatsız olmuşsun!  

  • Madem biliyorsun 21 Ocak 2021 23:19

    Adını neden gizledin.

  • Bekir21 Ocak 2021 18:32

    Krediyi kim bilir nereye bagladılar ciftcilerin esnafların sanayicinin cogu krediyi kendi isinde kullanmıyor

  • Facts21 Ocak 2021 18:08

    Ziraat Bankası bedava para mı dağıtacak, yıl sonu bilançosunda zarar yazsa, buradakiler bağırır ama devlet bankasını batırdılar diye. Zaten düşük oranla kredi veriyor, yapılandırma da yapıldı Covid de. Gerisi kötü niyet kardeşim. Türkiye tarımda dünyada  8. kardeşim açın bakın FOA sayfasına. Milleti salak yerine koyanlar her habere atlayanlar olacağını biliyor.

  • AlgınızıSeveyim21 Ocak 2021 17:59

    Zaten bu tarla arsalar çifçilerde değil millet kanmayın. Çiftçi eker üretir, ayağına yorganına göre uzatır öder. Ziraat bankası zaten en düşük oranlardan kredi veriyor. Bunlarınki fırsatçılık. Yer alayım, iki ekeyim teşvikten gelen hibeyi yiyeyim. Zaten düşük oranla destekleniyor, icarcı devletten kiraladığı tarlayı 10 sene sonra 10 da 1 değerine alıyor.

  • Agah bar21 Ocak 2021 17:47

    Ziraat milyarlarca dolar krediyi 1-2 firmaya verir çiftçiyide icraya verir

  • Bir yorum22 Ocak 2021 08:44

    Muhasebesini sen mi tutuyorsun hödük?  Bu ülke de hiç bir çalışanın  emeği boşa gitmez!  Ben biliyorum ki   3. sınıf berbrler bile kredi aldı bu ülkede.  Hiç birinin battığı mattığı yok.  Hele bir çitçi işini güzel yaptığında karşılığını muhakkak alır. 

  • Bika22 Ocak 2021 08:40

    Ziraat bankası, bir medya grubu için yurt dışı kredi alıp kredi vermişti.

  • MEHMET KÖSTEK21 Ocak 2021 17:25

    Bunlara imtayaz olması lazım tarımı desteklemek boynumuzun borcu iken böyle olması çok yazik derhal el atimali bir sana daha vermeli bu insanlara bu ülkeye bence

  • Antimuhalif21 Ocak 2021 17:00

    Ne var bunda ziraat degil baska bankada olsa borcu varsa ve alacak imkani yoksa ipotekli mali satil paraya cevirir ciftci olunca degisen ne

  • Berber Bekri 21 Ocak 2021 17:22

    Onlar da senin gibi düşünüyor da ondan ipotekle satıyor kim alacak alan yok çiftçilik hayvancılık bitsin daş yeriz senin gibi kafalar sayesinde üreteni özellikle tarım ve hayvancılığı destekleyecen kritik ve stratejik bir mecburiyet aç askeri savaşamaz üretimi bitirirsin sonra gıda ambargosu yaptılar mı açlıktan ölürsün ÇOK ŞEY VAR BUNDA esnafın kirtasiyenin iflasına benzemez