BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZ kuşağına uygun en iyi 10 iş----

Z kuşağına uygun en iyi 10 iş

Z kuşağına uygun en iyi 10 iş
08 Eylül 2022 - 18:25 www.finansgundem.com

İşverenler, Z kuşağının tam olarak ne istediğini anlamaya çalışıyor. Z kuşağı ise anlaşılmamaktan pek şikayetçi görünmüyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Büyük İstifa çağında yöneticiler, Z kuşağının tam olarak ne istediğini anlamaya çalışıyor. İş aramak için de kullanılan ve şirketler hakkında eski veya yeni çalışanların yorum yapabildiği online bir platform olan Glassdoor’un, farklı nesillerin tercih ettiği roller ve şirketlere dair veri tabanını analiz ederek ortaya çıkardığı yeni bir rapor, bu sorunun cevabına daha da yakınlaşmayı sağlıyor.

Rapor, Z kuşağının, şirket kültürünü değiştirmek ve sosyal bir etkiye sahip olmak gibi imkanlar sunan işleri daha çok arzuladığını tespit ediyor. Birçokları için bu, işe alım süreçlerinde bir rol anlamına geliyor.

İşe alım uzmanı

Fortune’dan Chloe Berger’in haberine göre, hem Z kuşağı gençleri hem de Z kuşağına dahil olmayan çalışanlar için en yüksek puan alan iş, ‘işe alım uzmanı’ olarak öne çıkıyor. Ancak en genç kuşak için bu iş en tatmin edici iş olarak dikkat çekiyor. Z kuşağını mutlu eden ve iş tatmini için ortalama derecelendirmeye göre sıralanan diğer roller ise şöyle sıralanıyor:

Kurumsal işe alım uzmanı: 4.79

Pazarlama müdürü: 4.56

Sosyal medya yöneticisi: 4.46

Veri bilimcisi: 4.44

Ürün yöneticisi: 4.40

Bilişim uzmanı: 4.35

Hesap yöneticisi: 4.31

Kredi analisti: 4.30

Proje mühendisi: 4.28

İş geliştirme sorumlusu: 4.28

Yüzde 78 çeşitlilik, adalet ve kapsayıcılık talep ediyor

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, kurumsal işe alım uzmanları, şirket kültürünün yapısını içeriden değiştirerek daha çeşitli ve kapsayıcı bir iş gücü yaratabilmesi açısından, Z kuşağının istekleriyle örtüşen bir pozisyon olarak öne çıkıyor. Linkedin'e göre, iş arayanların yaklaşık yüzde 78'i şirketlerinde çeşitliliğe, hakkaniyete ve kapsayıcılığa değer verdiğini belirtiyor.

Ne yazık ki, şu anda yüksek talep gören bu iş, sektörden sektöre dalgalanmalar gösterebiliyor. Teknoloji ve finans gibi alanlar, işe alım uzmanları için son birkaç yılda dalgalı bir seyir izlese de uzmanlar gerçekten gerekli olduklarını kanıtlamayı başardı. Ancak işe alım uzmanları, aynı şirketlerde yeni yeni ortaya çıkan işten çıkarmalara ve işe alımların dondurulmasına karşı ise beklenenden daha hassas olabiliyor. Turnbull Agency'nin kurucu ortağı Matt Turnbull ise “Birçok işe alım uzmanı artık çaresiz durumda” diyor.

Sosyal medya ve pazarlama

O zaman belki de Z kuşağının listesinde ikinci ve üçüncü favori roller olarak sıraladıkları sosyal medya ve pazarlama işlerine dönme zamanı geliyordur. Z kuşağı, yavaş yavaş, bir şirketin marka oluşturma süreçlerine yardımcı olabilecekleri daha stratejik rollere yöneliyor.

Aynı ideallere sahip uyumlu bir işveren

Ayrıca Z kuşağı, genellikle kendileriyle aynı ideallere inanan ve benzer inançlara sahip, uyumlu bir işveren istiyor. Z kuşağı kendini, sosyal medyadaki hakimiyetiyle bir şirketin sesini duyurma ve misyonunu yayma yeteneğine sahip hissediyor.

Z kuşağı iş gücüne yeni giriyor ve işleri içeriden sarsmaya hazır bir bomba gibi tetikte bekliyor. Bu onlar için de iyi bir şey çünkü Glassdoor'a göre, bu hedeflerini gerçekleştirmeleri, işlerinden en az memnun olan Y kuşağına bağlı.

Z Kuşağı ofisin avantajlarını fark etti

 

Z kuşağının ‘sessiz istifa’ trendi geri tepiyor

 

Z kuşağının önerisi: İş yerinde tembellik

 

Z kuşağının ofise dönmek için tek şartı var: Yüksek maaş

 

Z Kuşağı ile ilgili çarpıcı araştırma: Tükenmişlik hissi!

 

Z Kuşağı uzaktan çalışmayı tercih ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)