BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZ Kuşağı ofisin avantajlarını fark etti----

Z Kuşağı ofisin avantajlarını fark etti

Z Kuşağı ofisin avantajlarını fark etti
08 Eylül 2022 - 17:59 www.finansgundem.com

Yaz dönemini uzaktan çalışarak geçiren Z Kuşağı stajyerler işyeri kültüre adapte olamadıklarından ve kariyerlerindeki önemli bir adımı kaçırdıklarından şikayet ediyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Z Kuşağı çalışanları yaz staj dönemindeki tecrübeleri nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyor. Bloomberg’ün haberine göre yeni nesil çalışanlar, uzaktan çalışmanın dezavantajlarını belirgin bir şekilde hissetti.

Araştırma şirketi Harris Poll tarafından gerçekleştirilen yeni bir ankete göre, işgücüne stajyer veya yeni işe alım olarak yeni giren gençler, yarı boş ofisler, eksik yöneticiler ve çok sınırlı iş ağı oluşturma fırsatlarıyla karşı karşıya kaldılar.

Z Kuşağı’ndan ankete katılanların yarısından fazlası, uzaktan çalışmanın iş ağı kurmayı zorlaştırdığını söyledi. Z kuşağı katılımcılarının %55'i ise pandeminin ofis kültürüne etkileri nedeniyle yetişkinliğe atılan önemli bir adımı kaçırdıklarını hissettiklerini söyledi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, söz konusu anket sonuçları Z kuşağının evden çalışmaya yaşlı meslektaşlarından daha fazla değer verdiği yönündeki popüler anlatıyla çelişiyor. Bununla birlikte ADP Araştırma Enstitüsü'nün yakın tarihli bir raporu, 18 ila 24 yaşları arasındaki çalışanların % 70'inden fazlasının, işverenleri tam zamanlı olarak ofise dönmeleri konusunda ısrar etmeleri durumunda başka bir iş aramayı düşüneceklerini bulmuştu.

Harris Poll verileri ise daha farklı bir tablo sunuyor: Gençler biraz özgürlük ve esneklik istiyor, ancak aynı zamanda pozisyonlarında ilerlemek için işletme yapısına ve rehberliğe ihtiyaç duyuyor.

Ankete katılanların üçte ikisi, kurumsal ofis kültürünü anlamanın kariyerleri için gerekli olduğunu ve %57'si iş arkadaşlarıyla yüz yüze görüşmenin önemli olduğunu kabul etti. Bu arada, tamamen uzak veya hibrit pozisyonlarda çalışanların %37'si, ofiste tam zamanlı çalışan meslektaşlarının gerisinde kaldıklarını hissettiklerini söyledi.

Çalışma düzenlemelerindeki iletişim kopukluğu, bunun en önemli parçalarından birisi olarak belirtiliyor. Stajyerlerin %46'sı uzaktan çalıştıklarını belirtirken, bu stajyerlerin üçte birinden fazlası yöneticilerinin ofiste olduğunu söyledi. Yüz yüze çalışma fırsatı yakalayan %33 stajyerinse neredeyse dörtte biri yöneticilerinin uzaktan çalıştığını söyledi.

Uzaktan çalışan stajyerlerin üçte ikisi ve stajyerlerin yarısından fazlası genel olarak işyerinde kaybolmuş hissettiğini bildirdi. Stajyerlerin %56'sı ise uzaktan veya hibrit çalışmanın işyeri kültürlerini anlamayı ve bu kültüre katılmayı zorlaştırdığını söyledi.

ABD’li işverenler pandemi sonrasında hibrit çalışma düzenlemelerinin nasıl ele alınacağını belirlemeye çalışıyor. Apple ve Peloton gibi şirketler, ABD'li çalışanlara eylül ayında ofise geri dönmelerini söylerken, Goldman Sachs Group ve Morgan Stanley de tam gün ofis dönüşün önündeki engelleri kaldırıyor.

Harris Poll’un anketi, 19-21 Ağustos tarihleri arasında 4.061 ABD'li yetişkinin arasında gerçekleştirildi.

Gençler ‘yuva kurun’ baskısından rahatsız

 

Z kuşağının ‘sessiz istifa’ trendi geri tepiyor

 

Z kuşağının ofise dönmek için tek şartı var: Yüksek maaş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)