BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinGençler ‘yuva kurun’ baskısından rahatsız----

Gençler ‘yuva kurun’ baskısından rahatsız

Gençler ‘yuva kurun’ baskısından rahatsız
07 Eylül 2022 - 16:32 www.finansgundem.com

İngiltere yapılan son bir araştırma Y ve Z kuşağındakilerin evlenme, ev alma ve çocuk yapma konusundaki toplum baskısını önceki nesillerden daha fazla hissettiğini gösterdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Y ve Z kuşağındaki bireyler insan hayatındaki kilometre taşlarına ulaşmak konusunda zorluk çekiyor gibi görünüyor. Bloomberg’ün haberine göre yapılan son araştırmalar genç bireylerin evlenmek, çocuk sahibi olmak ve bir ev satın almak gibi hedeflere ulaşmakta önceki nesillere göre üzerlerinde daha fazla baskı hissettiğini gösterdi.

Kâr amacı gütmeyen kuruluş Relate’in araştırmasında 25-39 yaş arası (Y Kuşağı) bireylerin %77’sinin ve 16-24 yaş arası (Z Kuşağı) bireylerin %83’ünün geleneksel kilometre taşlarına ulaşmak konusunda baskı hissettiğine işaret ediyor. Söz konusu oran 75 yaş üzerinde bireylerin (%66) ve 55 ve 74 yaş arası (baby-boomer) bireylerin (%70) gençliklerinde yaşadığı baskının çok üzerinde.

İngiltere ve Galler'de ikili ilişkiler için destek sağlayan Relate, "kilometre taşı kaygısının" terapi seanslarında giderek daha fazla gündeme gelen bir konu olduğunu söyledi. 9-11 Ağustos tarihleri arasında sosyal araştırma şirketi Censuswide tarafından yapılan anket 2.022 katılımcıyla gerçekleştirildi.

Anket sonuçlarına göre, Y Kuşağı bireylerin %35’i çocuk yapma konusunda baskı hissediyor. Baby-boomerların gençliklerinde bu baskı %17’yken 75 yaş üstü bireylerin gençliklerinde hissettikleri baskı ise sadece %13’tü.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, evlilik konusu da genç bireylerin baskı hissettiği konuların ilk sıralarında yer alıyor. Z Kuşağı %27’yle evliliğin kendileri için önemli olduğunu söyleme olasılığı en düşük olan kuşak olarak öne çıkıyor. Buna karşın Y Kuşağı %38, baby-boomerlar %41,9 ve 75 yaş üstü bireyler %60 oranla evliliğe daha yakın hissediyor.

Y Kuşağı bireylerin yaklaşık %14,9'u, eşleriyle birlikte bir ev satın almak için baskı hissettiklerini söyledi. Baby- boomer'ların % 8,6'sı ve 75 yaş üstü bireylerin %7,5'i gençliklerinde bu baskıyı hissettiklerini belirtiyor.

Her sekiz katılımcıdan biri kendi yeteneklerine olan güven eksikliğinin bu kilometre taşlarına ulaşamamasının nedeni olduğunu belirtiyor. Yine aynı oranda katılımcı kaygı ve depresyon gibi sağlık sorunlarından dolayı bu hedeflere ulaşamadıklarını söylüyor.

Finansal sorunlar da sebepler arasında gösterildi.

Baskı hissedenlerin% 39'u bu baskıyı kendi kendilerine oluşturduklarını, %22'si genel olarak toplum baskısı altında hissettiklerini ve %21'i ebeveynlerinden dolayı baskı altında olduklarını söyledi. Söz konusu baskının sosyal medyadan kaynaklandığını söyleme olasılığı ise Z Kuşağı bireylerde en yüksek oldu.

Genç katılımcılar toplumun alternatif kilometre taşlarını kabul etmesi gerektiğini söylemeye en yatkın kesim olarak görülüyor. Söz konusu katılımcılar sağlıksız ilişkilerden kurtulmak, çocuk sahibi olmamaya karar vermek, yalnız yaşamayı seçmek, farklı cinsel görüşleri tercih etmek ve öğrenci kredilerini ödemek gibi hedeflerin toplum tarafından kabul edilmesini istiyor.

İlişki danışmanı Natasha Silverman 20’li ve 30’lu yaşlarında belirli kilometre taşlarına ulaşmak konusunda üzerlerinde “muazzam baskı” hisseden birçok danışanı olduğunu söyledi.

Silverman, “30'lu yılların başları gerçek bir kriz noktası gibi görünüyor ve insanlar 'sahip olmaları gerektiğini' düşündükleri şeyleri yapmadıklarında kendilerini haksız yere yargılayabiliyorlar. Gerçek şu ki, insanlar her zaman aynı sırada hareket etmezler, farklı noktalarda bir şeyler yaparlar ve bazıları tamamen farklı bir yol izler. Bu kesinlikle geçerli ve desteklenmesi gerekir. Her şey sizin kendinize özgü bir hayat yaratmanızla ilgili” ifadelerine yer verdi.

Relate CEO'su Aidan Jones ise şunları söyledi: "Z Kuşağı değişimi yönlendirme konusundaki tutku ve eylemiyle tanınıyor. Bunun ilişkiler için de geçerli olması tamamen mantıklı. Sağlıksız bir ilişkiden ayrılmak gibi farklı kilometre taşlarının desteklenmesini istiyorlar. Relate, neyin önemli olduğunun yeniden değerlendirilmesini desteklemek için burada."

Enflasyon en çok bekarları vuruyor

 

Enflasyon aşkı öldürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)