BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKulisYardım paketleriyle ilgili şok iddia----

Yardım paketleriyle ilgili şok iddia

Yardım paketleriyle ilgili şok iddia
18 Ağustos 2013 - 15:58 www.finansgundem.com

CHP’den ‘AK Partili belediyelerin erzak yardımı ihalelerinde yolsuzluk var ’ iddiası...

Yerel seçimlerle ilgili partilerin çalışmaları hızlanırken iktidar partisi AKP ile ana muhalefet partisi CHP arasındaki çekişme yolsuzluk iddialı dosyalarla başladı. CHP, vekil olduktan sonra sahip oldukları şirketler aracılığıyla belediyelerden ihale almayı sürdüren AKP’li milletvekillerinin “etik eleştiriler” üzerine farklı bir yönteme başvurduğunu ileri sürüyor. Şöyle ki; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde danışmanlarından biri olan Harun Karaca’nın sahibi olduğu şirket AKP’li belediyelerden “yoksullara dağıtılacak erzak-gıda yardım paketi” ihaleleri alıyordu. Karaca 2011 yılında AKP’den İstanbul milletvekili seçildi. Milletvekili olduktan sonra belediyelerden bir-iki ihale daha alan Karaca’nın şirketi daha sonra ihalelere girmeye ara verdi. 2012 yılında Karaca’nın şirketinin ihaleler aldığı belediyelerin “erzak ihalelerini” başka bir şirket kazanmaya başladı. AKP’li belediyeler aynıydı; fakat şirketler farklıydı. Ortak nokta ise ihaleleri alan yeni şirketin sahibi olan kişi Karaca’nın sahibi olduğu şirketin finans sorumluluğunu yapan isimdi. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Serdar Bayraktar, bu durumu, “AKP ihalelerde kalfalık dönemini kapamış ustalık dönemine geçmiştir” sözleriyle yorumladı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; AKP İstanbul Milletvekili Karaca ise “başka bir isim üzerinden ticaret yaptığı iddiasının çirkin bir iftira olduğunu” belirtti. Cumhuriyet, AKP Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz’ün sahibi olduğu şirket ile Sivas Milletvekili Ali Turan’ın aile şirketinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle “iş yaptığını” 3 ay önce kamuoyuna duyurmuştu.
CHP, belgelere ulaştı
CHP’nin yerel seçimler öncesi İstanbul’da oluşturduğu yolsuzlukları araştırma komisyonu AKP İstanbul Milletvekili Karaca hakkında önemli bir iddiayla ilgili belgelere ulaştı. Buna göre 12 Haziran 2011 seçimlerinde İstanbul milletvekili olan Karaca’nın sahibi olduğu KA-PE Gıda Şirketi bu tarihten sonra hem Başakşehir hem Sancaktepe belediyelerinin açtığı yoksul ailelere kolilerle dağıtılan gıda paketleri için açılan ihaleleri aldı. Milletvekili olduktan sonra bu iki belediyeden ihale alan Karaca’nın şirketi 2012 yılında aynı ihalelere katılmadı. Aynı belediyelerden ihaleleri bu kez farklı bir şirket aldı. KA-PE şirketinde finans sorumluluğu da yapan bir kişiye ait olan bu şirket aynı belediyelerin erzak ihalelerini aldı. Bu firma bu iki ilçe belediyesinin dışında Fatih Belediyesi ve Sakarya Belediyesi ile birçok kamu kurumunun kolilenmiş erzak alım ihalelerini aldı. Şirketin yalnızca 4 AKP’li belediyeden aldığı ihalelerin toplam tutarı 2.5 milyon TL’ye ulaştı. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre ise vekil Karaca 2013 yılında KA-PE şirketindeki hisselerini tamamen devretti.
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mrt olk18 Ağustos 2013 22:59

    Haber doğruda olsa çok normal bir durum dinsiz imansızlara mı verelim ihaleyi

  • BİLİNEN BİRŞEY 18 Ağustos 2013 22:10

    Yahu bonları bilmeyen mivar.zaten geldikleri ilk seçimlerden sonra başladılar milleti yolmaya kendi adamlarını zengin etmeye.

  • celal18 Ağustos 2013 21:32

    nerede yolsuzluk yok onu söyleyin

  • hacı18 Ağustos 2013 17:46

    bunlar da Müslümansa.......ahlaksız hırsızlar

  • Bir Akp Klasiği18 Ağustos 2013 17:29

    Bütün ihaleleri kılıfına uydurarak, her şeyi kanuni göstererek kendi adamlarına veriyorlar. Pastayı hep kendi adamlarına peşkeş çekiyorlar.

  • İhaleler Yandaşlara18 Ağustos 2013 16:51

    Hiç bir ihaleyi Akp'li olmayanlar alamaz. Mutlaka yandaş olmak gerekiyor. Bütün ihaleleri Akp yandaşlarına veriyorlar. Sade vatandaş olan bir Tüccar ihaleye girip asla kazanamaz. Bu düzen Akp iktidara geldiğinden beri böyle yürüyor.

  • SAMİ18 Ağustos 2013 16:40

    SEÇİMLER YAKLAŞINCA ÇAMUR AT İZİ KALSIN FELSEFESİDE İŞE BAŞLADI HADİ HAYIRLISI