BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis​Warburg Pincus Türkiye'de şirket arıyor----

​Warburg Pincus Türkiye'de şirket arıyor

​Warburg Pincus Türkiye'de şirket arıyor
29 Şubat 2016 - 10:48 www.finansgundem.com

Dünyanın önde gelen özel girişim sermayesi şirketlerinden olan ​Warburg Pincus, Türkiye'de şirket arıyor

​Warburg Pincus, dünyanın önde gelen büyüme odaklı özel girişim sermayesi şirketlerinden biri. Halen 120 şirkette 40 milyar doların üzerinde bir aktif portföyü var. 50 yıllık geçmişinde 35'i aşkın ülkede 750'nin üzerinde şirkete yatırım yaptı. Ağırlıklı olarak enerji, finansal hizmetler, sağlık, tüketim, endüstri ve teknoloji şirketlerine yatırım yapıyor. Fonun yönetim kurulu başkanı ABD eski Hazine Bakanı Timothy Geithner.

Warburg Pincus'un ismi, 2013'te Borsa İstanbul'dan hisse alımı için eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan ile görüşme yaptığı yönündeki haberlerle gündeme gelmişti. Ancak Warburg Pincus'un halen Türkiye'de bir yatırımı bulunmuyor.

Warburg Pincus, Türkiye pazarına yönelik yeni bir hamle yaptı. Ergun Özen'in yakın mesai arkadaşlarından biri olan ve Özen'in Garanti'nin genel müdürlüğü bırakma sürecinde banka ile yolunu ayıran deneyimli bankacı Murat Mergin'i Türkiye'de faaliyet göstermek üzere baş danışman olarak transfer etti. Mergin kurumun Türkiye hedeflerini anlattı.

Finans piyasasına borsacı olarak başlayan, sonrasında bankacılığa adım atan Murat Mergin, uzun yıllar Garanti Bankası'nda CFO olarak görev yaptı. Bu süreçte Osmanlı Bankası, Tansaş, Garanti Sigorta şirketleri gibi varlık alım satımlarında görev aldı. Kendisine daha önce de Warburg Pincus'tan teklif geldiğini söyleyen Mergin, uzun bankacılık kariyerinden sonra bu teklifi kabul ettiğini anlattı.

Warburg Pincus şirketinin ortalama işlem rakamının 250 milyon dolar olduğunu ifade eden Murat Mergin şunları söylüyor: "Finansal hizmetler, tüketim ve endüstri alanlarıyla ilgileniyoruz. Bu yıl bir tane önemli işlem gerçekleştirme hedefimiz var. Bu sayı duruma göre üç de olabilir. 100 milyon dolarlık da olabilir. 500'de olabilir. Dünyanın en önemli, büyük fonlarından biriyiz. Rakam konusunda sorunumuz yok. Doğru şirket ve doğru fiyat olması önemli." (EKONOMİST DERGİSİ)
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)