BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBu bankalar genel müdür arayışında!----

Bu bankalar genel müdür arayışında!

Bu bankalar genel müdür arayışında!
15 Şubat 2016 - 14:49 www.finansgundem.com

Şubat ayı atamalar ve istifalar ile bankacılık sektörü için hızlı başladı. Kulisler şimdi genel müdür arayışında olan bankaları konuşuyor

Bankacılık sektöründe genel müdür arayışları devam ediyor. Ekonomist dergisi son sayısında isim vermeden yabancı sermayeli 2 bankanın genel müdür arayışında olduğunu okuyucularıyla paylaştı. Bu iki banka küçük ve orta ölçekli. Genel kurul tarihleri yaklaştıkça, isimler konusunda daha fazla netleşme olacağı konuşuluyor.

Finansgundem.com olarak yaptığımız araştırmaya göre son gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda genel müdür arayan bankalar arasında Anadolu Bank, Turkish Bank ve ICBC'nin olma ihtimalinin yüksek olduğu ortaya çıkıyor.
 
ANADOLU BANK’A VEKÂLETEN ATAMA

Bankacılık sektörünün Finansgundem.com’dan okuduğu Anadolubank’taki şok ayrılığın ardından geçtiğimiz hafta yeni bir gelişme yaşandı. 14 yıldır çalıştığı Anadolubank’tan bir veda mesajıyla istifa eden Gökhan Günay’ın boşalttığı Genel Müdürlük koltuğuna vekâleten  Anadolubank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Pulat Akçin atandı. Bu görevlendirme vekaleten olduğu için Anadolubank’ta yeni bir genel müdür sürprizi yaşanabilir.
 
TURKİSH BANK’TAN ŞEKERBANK’A

Geçtiğimiz hafta bankacılık sektöründe yine sürpriz bir gelişme yaşandı. Şekerbank’ta genel müdürlük görevine Turkish Bank Genel Müdürü Servet Taze getirildi. Bankadan yapılan açıklamaya göre, 2014 yılından bu yana Şekerbank Genel Müdürlüğü görevini yürüten Halit Yıldız, bankadaki görevine Şekerbank Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam edeceği bildirildi. Bu gelişmeden sonra Turkish Bank Genel Müdürü Servet Taze’den boşalan koltuğu da atanacak isim merakla bekleniyor.
 
KULİSLERDE KONUŞULAN DİĞER BANKA

Çin bankası Industrial and Commercial Bank of China'nın (ICBC) Tekstilbank'ın yüzde 75.5'ini almasının ardından bankanın genel müdürlüğüne Çim Güzelaydınlı'nın yerine Gao Xiangyang getirildi.  Kulislerde ICBC'nin de yeni genel müdür arayışında olabileceği konuşuluyor. Gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)