BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİşadamları mali tablo okuyamıyor!----

İşadamları mali tablo okuyamıyor!

İşadamları mali tablo okuyamıyor!
25 Şubat 2016 - 08:08 www.finansgundem.com

EY Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Karadeniz, mali tablo okumanın şirketler için ne kadar önemli olduğunu açıkladı

EY Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Karadeniz şirket patronları hakkında şaşırtıcı bir bilgiyi anlattı. Sabah yazarı Şelale Kadak da bu bilgileri köşesinde paylaştı. Türkiye'deki pek çok işadamı mali tablolaları okumayı bilmiyor. Bu durumda da kriz kaçınılmaz oluyor.
İşte Kadak'ın o açıklamaları;

"Kriz demek mali tablolar üzerinde baskı demek" diyor EY Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Karadeniz.

Bu ne anlama geliyor diye merak ediyorsanız, onu da söyleyeyim. Mali tablosunu iyi okuyamayan, iyi yönetemeyen şirket zora giriyor, iyi okuyan ise şirketi krizden hiç etkilenmeden yürütmeye ve büyütmeye devam ediyor.

Karadeniz, Türkiye'deki pek çok işadamının kâr zarar bilmediğini ve mali tabloyu da okuyamadığını iddia ediyor ve BİST'ten güncel örneklerle bu iddiasının arkasında duruyor. Ekonomi büyürken, her şey yolundayken bu belki sorun olmayabilir ama zorlu yıllarda ne kadar önemli olduğunun örneklerini gördüğümüz günlerdeyiz. 

"Nakit varsa kârım var, nakit yoksa zarardayım! Bu yaklaşımla şirket yönetilemez" diyen Karadeniz, işadamlarının rakamların 6 ay, bir yıl sonra nereye gideceğini bilmeleri gerektiğini söylüyor.

Karadeniz'e göre ekonominin zorlu günler geçirdiği şu günlerde mali tablolara bir baskı var. Şirket kendi kafasına göre bu baskıyı çözmeye kalkarsa hata yapar. Uzun dönemli strateji belirlemek şart. İşte bu konunun uzmanı da yönetim danışmanlığı yapan şirketler. EY Türkiye'nin geçen yıl 2 bin müşteriye 4 bin iş yaptığını öğreniyoruz.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)