BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÖmer Koç, hangi görevini bırakıyor?----

Ömer Koç, hangi görevini bırakıyor?

Ömer Koç, hangi görevini bırakıyor?
29 Şubat 2016 - 12:46 www.finansgundem.com

Mustafa Koç'un ani ölümünün ardından Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı görevine gelen Ömer Koç'un sorumlulukları artınca bu işlerden feragat edecek

Koç Holding'de, 21 Ocak'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un koltuğuna, 2008 yılından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüten ve Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu Tüpraş'ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Ömer M. Koç oturdu.

Koç Holding tarafından yapılan açıklamada, Ali Koç'un ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atandığı açıklandı. Koç Holding'in 2015 sonu itibarıyla aktif büyüklüğü 72.9 milyar TL'yi buluyor.

Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğuna oturan Ömer Koç'un, kültür ve sanata olan ilgisi ve desteği kamuoyunca iyi bilinir. Koç Ailesi'nin eğitim konusundaki desteklerinin koordinasyonunu da bizzat Ömer Koç yapıyor. Geçen yıl Koç Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nı üstlenen Koç, uzun zamandır Vehbi Koç Vakfı'nın Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürüyor. Abisi Mustafa Koç'un zamansız vefatından sonra beklemediği bir anda Koç Holding'in kaptanlığını üstlenen Ömer Koç, dedesi merhum Vehbi Koç'un önderliğinde 205 işadamı tarafından 4 Mayıs 1967 yılında kurulan Türkiye Eğitim Vakfı'nın (TEV) Yönetim Kurulu Başkanlığını da üç dönemdir yani dokuz yıldır yürütüyor. Ayrıca Geyre Vakfı, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayınları Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı da yürüten Koç'un Vehbi Koç Vakfı'nın kurduğu Sadberk Hanım Müzesi, Arter Sanat Galerisi gibi kurumların yönetiminden sorumlu. Şimdilerde Koç Holding'deki sorumlulukları artan Ömer Koç'un bu görevlerinin bazılarından feragat edip etmeyeceği merak ediliyor. Yeni kaptanın, sosyal sorumluluk faaliyetlerine kesintisiz destek vermesi beklenmese de eskisi kadar zaman ayıramayacağı kesin.

Ömer Koç, 21 Martta yapılacak genel kurulda TEV'deki başkanlık görevini bırakacakmış. Ancak bunun bizzat Ömer Koç'un Koç Holding'deki sorumluluklarının artmasıyla ilgisi yokmuş. TEV tüzüğüne göre, üç dönemden fazla başkanlık yapmak mümkün değilmiş. Merhum Mustafa Koç daha vefat etmeden Koç'un vakıftaki sorumluluğunu bırakması karara bağlanmış. 21 Mart'ta yapılacak genel kurulda halen TEV Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nı yürüten Rona Yırcalı'nın, vakfın yönetim kurulu başkanlığını üstleneceği belirtiliyor. Ömer Koç'un Mütevelli Heyeti Başkanı olması da kimseleri şaşırtmasın. Kurulduğu günden bu yana 200 bini aşkın öğrenciye karşılıksız burs veren vakfın TEVİTOL (TEV İnanç Türkeş Özel Eğitim Lisesi) ve yaptırdığı üç öğrenci yurdu bulunuyor. TEV, Türkiye genelinde adını verdiği onlarca ilköğretim okulu ve öğrenci yurduna da desteğini sürdürüyor. (PARA DERGİSİ)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)